Jos nuomone, tai leis išvengti dviprasmiškų aiškinimų dėl vizito oficialumo. R. Juknevičienės manymu, tuo pačiu nebūtų suteikta galimybė Aleksandro Lukašenkos režimui propagandiškai panaudoti šį vizitą sau naudinga linkme.

Seimo parlamentinės ryšių su Baltarusijos Respublikos XIII šaukimo Aukščiausiąja taryba ir demokratinėmis jėgomis grupės pirmininkė R. Juknevičienė apgailestauja, kad, nepaisant Seimo valdybos sprendimo neskirti lėšų keturių parlamentarų kelionei į Baltarusiją, jie ketina vykti į susitikimą su nedemokratiškai išrinkto šios šalies parlamento atstovais.

Kaip ELTA jau skelbė, keturi parlamentarai, nepaisydami Seimo valdybos sprendimo neskirti lėšų kelionei į Baltarusiją, neatsisako savo ketinimų vykti ten savo pinigais.

Tai Eltai patvirtino Geros kaimynystės ryšių su Baltarusija grupei priklausantis Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas.

"Baltarusijos parlamento atstovai geranoriškai nusiteikę mūsų atžvilgiu, todėl nesuprantu, kodėl mes norime atsitverti nuo jų", - stebėjosi jis.

Spalio 6-8 dienomis B. Bradauskas ir dar trys Seimo nariai socialdemokratai Vydas Baravykas, Vladimiras Orechovas ir Vytautas Einoris ketina susitikti su Baltarusijos Nacionalinio Susirinkimo Atstovų rūmų Kaimo reikalų komiteto vadovais.