Į šį postą E. Zingerį delegavo valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija. Jo kandidatūra buvo patvirtinta ketvirtadienį vykusiame frakcijos posėdyje 19-ai frakcijos narių balsavus už E. Zingerį ir 16-ai – už parlamentarę Viliją Aleknaitę-Abramikienę.

URK vadovo kėdė TS-LKD priklauso pagal susitarimą su koalicijos partneriais liberalcentristais, Liberalų sąjūdžiu ir Tautos prisikėlimo partija (TPP).

Seimo komiteto pirmininko postas lieka laisvas dėl to, kad ligšiolinis jo vadovas Audronius Ažubalis deleguojamas vadovauti Užsienio reikalų ministerijai, mat ankstesnis Lietuvos diplomatijos vadovas Vygaudas Ušackas buvo priverstas atsistatydinti, kai sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės nepasitikėjimo.

URK dirba iš viso keturi konservatorių-krikdemų atstovai: A. Ažubalis, E. Zingeris, V. Aleknaitė-Abramikienė ir Egidijus Vareikis.

E. Zingeris yra Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signataras, dirbo Aukščiausioje Taryboje-Atkuriamajame Seime (AT-AS), vadovavo Užsienio reikalų komisijai, yra ilgametis Seimo narys.

Politikas atgimimo laikotarpiu dalyvavo Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio veikloje, trumpai buvo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys, 1993 m. tapo vienu iš Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) steigėjų.