Neeilinėje sesijoje bus svarstomi tik jos iniciatorių pateikti klausimai. Tarp jų numatyta naujai paskirto užsienio reikalų ministro priesaikos procedūra.

Dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo parašus rinko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija.

Pasak Seimo Pirmininkės, neeilinė sesija šaukiama ne vien tam, kad prisiektų paskirtasis užsienio reikalų ministras, bet ir tam, kad būtų galutinai balsuojama už įstrigusius įstatymų projektus.

"Tai yra tie įstatymų projektai, kurių mes per nesklandų darbą Seime, kai opozicija išėjo iš salės ir pritrūko balsų, nepriėmėme. Tai yra ir Prezidentės vetuoti, ir grąžinti įstatymai, kurių laukia mamos, kurios šiandien yra baudžiamos įvairiomis bausmėmis už tai, kad neteisėtai pasisavino "Sodros" pinigus. Nors aš visada sakiau, kad dalis atsakomybės už tai, kad buvo sudarytos galimybės, kuriomis ir pasinaudojo žmonės, tenka ne tik mamoms, bet ir tiems, kurie parengė ir Seime priėmė tokį įstatymą", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė I. Degutienė.

Pasak Seimo Pirmininkės, parlamentarai per neeilinę sesiją turėtų imtis ir vadinamųjų Saulėlydžio projektų, kuriais numatyta sumažinti biurokratinį aparatą.

"Liko tik tų projektų priėmimas, kuris tą dieną (paskutinę rudens sesijos. - ELTA) nevyko. Taip pat nuo liepos 1-osios prasideda apskričių naikinimo procedūra, taigi yra daug dalykų, kur reikia keisti įstatymus ir tam tikras funkcijas vienai ar kitai institucijai arba savivaldybei priskirti. Laikas nelaukia", - dėstė I. Degutienė.