"Aš jį atleidau dėl prarasto pasitikėjimo", - BNS sakė kultūros ministras. Konkretizuoti priežastis, dėl kurių atleistas L.Šukys, ministras atsisakė.

Pasak R.Vilkaičio, šiuo metu svarstoma, kas turėtų užimti L.Šukio vietą.
Jis teigė, kad antradienį buvo susitikęs su jį į Kultūros ministerijos vadovo postą delegavusios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovu Arūnu Valinsku, su kuriuo aptarta situacija.

"Ministro atsakymas tenkino. Jis veikė pagal savo kompetenciją (...) Ministras pateikė argumentus, nors jie ir bendrapartiečiai, jis pateikė įrodymus, kad L.Šukys jo netenkina", - BNS sakė "prisikėlelių" lyderis A.Valinskas.

Pats L.Šukys BNS tvirtino buvęs atleistas buvo dėl dviejų priežasčių: pirmiausia dėl to, kad per daug bendravo su Tautos prisikėlimo partija nei su pačiu R.Vilkaičiu, ir antra, dėl to, kad nebuvo pateiktos kai kurios viešosios įstaigos "Vilniaus - Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) sąmatos.

"Ministras man konkrečiai jas (priežastis - BNS) ir įvardijo. Viena iš tų priežasčių - kad bendrauju su Tautos prisikėlimo partijos nariu, Seimo nariu, kuris priklauso ir frakcijai, kuriai priklauso ir R.Vilkaitis. Jis apkaltino, kad aš bendrauju su partija, nepasirinkau jo, kaip tokio, nors jis yra tos pačios partijos narys", - teigė buvęs viceministras.

Pasak L.Šukio, R.Vilkaičiui neįtikęs "prisikėlelis" - Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys.

"Kitas priekaištas buvo dėl nepatikslintų VEKS'o sąmatų. (...) Buvo likusios keturios ar trys sąmatos, kurias mano vadovaujama komisija atsisakė patikslinti, nes projektai buvo vykę 2009-ųjų vasaros pabaigoje, o tikslinimas daromas 2010-aisiais. Tokie dalykai iš principo neturėtų būti toleruojami. Nepasiteisinimas, kad menininkai daugmaž nesupranta skaičių, jiems sunku kažką užpildyti, todėl galima daryti jiems kažkokias išlygas", - sakė L.Šukys.

Pasak buvusio viceministro, minėtosios sąmatos buvo pateiktos netiksliai, atmestinai, o tikslintos praėjus ilgam laikotarpiui nuo projekto - esą su tokiomis patikslintomis sąmatomis komisija negalėjusi sutikti. Tai neva ir buvusi priežastis atleisti viceministrą, o pačios sąmatos buvo patvirtintos.

"Ministras man ir taip pasakė: kad aš puikiai suprantu, kad prisiimu atsakomybę, darau valinį sprendimą ir tikslinu sąmatas, o tu šito nepadarei, tai ačiū, viso gero ir tiek", - sakė L.Šukys.

Jo teigimu, kultūros ministro žingsnis nebuvo visiškai netikėtas.
"Kadangi aš šitam žingsniui nesiruošiau, nors kažkokios nuojautos visada būna, juk žmogus stebi situaciją, kai ministras nedaro jokių penkiaminučių politinio pasitarimo, nėra bendravimo su viceministru, tai tu supranti, kad kažkas yra papuvę šitoje sistemoje", - tvirtino L.Šukys.

Į ministeriją L.Šukį kaip ir R.Vilkaitį delegavo TPP. Jis dirbo joje nuo pat R.Vilkačio kadencijos pradžios 2008-ųjų pabaigoje.