Pasak V. Martišausko, "degalinių tinklą Lietuvoje eksploatuojanti "LUKoil Baltija" - tai tarsi tolimas jūroje besiruošiančio naftą siurbti niekadėjo Ivano giminaitis, kuris gyvena Lietuvoje, pats dirba ir šimtams Jonų ir Petrų darbo duoda".

Parlamentaras apgailestauja, kad visas akcijos dalyvių entuziazmas ir nukreiptas kaip tik į tą niekuo dėtą įmonę ir joje dirbančius žmones. Seimo narys siūlo akcijos dalyviams "nukreipti ugnį į priešininko apkasus, o nešaudyti į savus".

Boikotą "LUKoil" degalinėms Tėvynės sąjunga paskelbė dėl to, kad, nepaisant oficialių raginimų, Rusijos kompanija "LUKoil" nepateikia oficialios informacijos Lietuvai apie metų pabaigoje ruošiamo pradėti eksploatuoti Baltijos jūroje naftos telkinio D-6 galimą poveikį gamtai.

Anot Tėvynės sąjungos, daugkartiniai Lietuvos, UNESCO Pasaulio paveldo komisijos, Helsinkio konvenciją dėl Baltijos jūros pasirašiusių šalių kreipimaisi į Rusijos Federaciją, siekiant gauti informacijos ir raginant atlikti nepriklausomą ekologinę ekspertizę, liko neišgirsti, todėl beliko viena galimybė sustabdyti šį politizuotą nešvarų verslą - Baltijos šalių piliečių visuomeninis protestas.

Tėvynės sąjungos protesto akcija vyksta rugsėjo 3-12 dienomis kasdien nuo 9 iki 20 val. prie visų Lietuvoje esančių "LUKoil" degalinių. Visus susipratusius lietuvius, visus piliečius, kuriems rūpi švarus ir saugus Lietuvos pajūris, Tėvynės sąjunga kviečia nepirkti produktų "LUKoil" degalinėse.

"LUKoil Baltija" dėl galimų nuostolių pažadėjo kreiptis į teismą.