Trečiadienį ši frakcija raštu kreipėsi į Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę bei Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti frakcijos „Viena Lietuva" seniūno A. Sacharuko sąmoningą elgesį klastojant balsus. Tokie veiksmai, TPP frakcijos įsitikinimu, yra pagrindas inicijuoti A. Sacharukui apkaltos procesą.

TPP frakcija atkreipia dėmesį į tai, kad Seimo frakcijos „Viena Lietuva" narys Linas Karalius nedalyvavo šių metų sausio 19 d. vykusiuose Seimo posėdžiuose, nes, neoficialiais duomenimis, šiuo metu keliauja po Aziją. Tačiau pasinaudodamas jo elektronine balsavimo kortele, pasak liudininkų, posėdžiuose registravosi ir net tris kartus už pateiktus svarstomų įstatymų ar siūlymų projektus balsavo A. Sacharukas.

"Atkreiptinas dėmesys į tai, kad toks neteisėtas elektroninės balsavimo kortelės panaudojimas klastoja balsavimo rezultatus ir leidžia abejoti Seimo priimtų įstatymų teisėtumu. Be to, pasinaudojimas šia kortele ne vieną kartą leidžia daryti išvadą, kad buvo elgiamasi sąmoningai ir tyčia. Tautos prisikėlimo partijos frakcijos nuomone, tokie Seimo frakcijos "Viena Lietuva" seniūno ir Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininko A. Sacharuko veiksmai diskredituoja ne tik jo, kaip Lietuvos Respublikos Seimo nario, bet ir Seimo, kaip Lietuvos Respublikos įstatymų leidžiamosios institucijos, vardą", - rašoma TPP frakcijos kreipimesi.

Atsižvelgdama į tai TPP frakcija prašo ištirti tyčinį ir sąmoningą Seimo nario ir Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininko A. Sacharuko elgesį ir jo galimybę ateityje eiti šias pareigas. Be to, prašoma įvertinti, ar nėra pagrindo, vadovaujantis Seimo statuto nuostatomis, pradėti A. Sacharukui apkaltos procesą kaip asmeniui, sulaužiusiam Seimo nario priesaiką.