Pirmadienį interviu Lietuvos radijui jis taip pat svarstė, kad užsienio reikalų ministro komentarus apie parlamentinio tyrimo išvadas galbūt netiksliai citavo tarptautinė žiniasklaida.

"Ministrai yra savarankiški, nėra taip, kad mes turėtume susėdę suderinti visi savo sakomus žodžius ar kaip juos interpretuoti, bet aš manau, kad Vyriausybė ir prezidentė, ir Seimo komitetas labai panašiai mato visą problemą ir todėl ne veltui Vyriausybė visiškai nedvejodama priėmė sprendimą atšaukti ambasadorių Mečį Laurinkų iš pareigų", - kalbėjo A.Kubilius.

"Aš nesiimu komentuoti užsienio reikalų ministro ar prezidentės žodžių. Tai pats užsienio reikalų ministras gal pakomentuos. Man atrodo, kad tie jo žodžiai buvo paskelbti tarptautinėje spaudoje. Kartais galbūt ne visiškai tiksliai yra cituojama", - svarstė Vyriausybės vadovas.

Jis taip pat teigė, kad nors ir nėra aišku, ar Valstybės saugumo departamento patalpos Antaviliuose buvo panaudotos kaip kalėjimas ir ten buvo atvežti terorizmu įtariami asmenys, tačiau "yra akivaizdu, kad buvo viskas padaryta ir sukurta tokia infrastruktūra", kuri "galėtų veikti kaip toks kalėjimas".

Praėjusią savaitę V.Ušackas svarbiausia parlamentinio tyrimo dėl galimo CŽV kalėjimo žinia pasauliui pavadino tai, kad nebuvo nustatyta, jog Lietuvos teritorija buvo pervežami terorizmu įtariami asmenys, o šalyje veikė slaptas CŽV kalėjimas.

"Manau, svarbiausia žinia pasauliui - kad komitetas nenustatė, jog Lietuvos teritorijoje buvo pervežami ar Lietuvos teritorijoje buvo atvežti, išvežti CŽV sulaikyti asmenys, ar kad Lietuvos teritorijoje buvo CŽV kalėjimai", - BNS sakė V.Ušackas.

"Išvadose kalbama apie prielaidas, tačiau man svarbiausia išvada, ir svarbiausia žinia pasauliui, kad nėra faktų ir informacijos, kurie patvirtintų, kad Lietuvoje buvo CŽV kalėjimas", - pridūrė ministras.

Tuo metu D.Grybauskaitė, susipažinusi su tyrimo išvadomis, pareiškė, kad tyrimas atskleidė, jog toks sulaikymo centras Lietuvoje galėjo būti.
Pirmadienį D.Grybauskaitė pakartojo, kad ji savo vertinimus pateikė remdamasi Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvadomis.

"Aš remiuosi parlamentinės komisijos išvadomis, kuo remiasi ponas Ušackas, aš nežinau. Jeigu ponas Ušackas geriau žino už komisijos tyrimą ir taip rimtai yra įsitikinęs, aš jam linkiu nuoširdžiai asmeninės sėkmės", - teigė ji.

Į klausimą, ar galinti dirbti su užsienio reikalų ministru, prezidentė tiesiai neatsakė.

Dėl Lietuvoje galėjusio veikti slapto CŽV kalėjimo tyrimą atlikęs NSGK paskelbė nenustatė, ar per valstybės teritoriją buvo pervežami ar į šalį buvo atvežti ar išvežti CŽV sulaikyti asmenys, tačiau pabrėžė, kad "sąlygos tokiam pervežimui buvo".

Seimo komitetas taip pat pranešė, kad su CŽV sulaikytų asmenų pervežimu oficialiuose tyrimuose siejami orlaiviai 2002-2005 metais ne kartą kirto Lietuvos oro erdvę, be to, minimu laikotarpiu Lietuvoje buvo nusileidę orlaiviai, kurie siejami su CŽV.

Komitetas nustatė, kad VSD buvo gavęs partnerių prašymą įrengti patalpas Lietuvoje, tinkamas laikyti sulaikytajam asmeniui, ir tokios patalpos buvo įrengtos.

Rugpjūčio mėnesį JAV televizijai "ABC News" paskelbė, kad slaptas CŽV kalėjimas, kuriame kalinti aštuoni įtariami "Al Qaedos" teroristai, esą veikė netoli Vilniaus esančiuose Antaviliuose 2004-2005 metais.