An-26, kuris pagal paskirtį yra transporto lėktuvas, skrido 5 kilometrų aukštyje.

Pasak R.Juknevičienės, informacija apie oro erdvės pažeidimą yra perduota Užsienio reikalų ministerijai. Leidimo skrydžiui Lietuvos oro erdve Rusijos orlaivis neturėjo.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad, pirminiais duomenimis, Lietuvos oro erdvę pažeidęs Rusijos lėktuvas buvo ne karinis.
Pasak KAM, apie įvykį informuotas NATO oro pajėgų centras, valdantis oro policijos operacijas Šiaurės Europos regione.

KAM vadovės teigimu, Šiauliuose dislokuoti NATO oro policijos misiją vykdantys Vokietijos karinių oro pajėgų naikintuvai į orą nepakilo, nes rusų lėktuvas Lietuvos teritorijoje buvo labai trumpai. Ministrė apie incidentą buvo informuota 13 valandą.

Ministerijos duomenimis, per 2005-2008 metų laikotarpį buvo užfiksuota per 20 civilinių ir karinių Lietuvos oro erdvės pažeidimų. Daugiau nei pusė pažeidimų buvo civilinio pobūdžio, kiti - karinio.

Lietuvos oro erdvę pažeidė lėktuvai įskridę iš kaimyninių šalių - Rusijos, Baltarusijos, Latvijos ir Lenkijos, tačiau kai kurie kariniai pažeidimai įvyko dėl netinkamai sutvarkytų skrydžio formalumų.
Garsiausias Lietuvos oro erdvės pažeidimas įvyko 2005-ųjų rugsėjo 15 dieną, kai Šakių rajone, pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi, sudužo rusų naikintuvas "Su-27".

Pilotas Valerijus Trojanovas saugiai katapultavosi ir nusileido parašiutu kaimyniniame Jurbarko rajone. Aukų išvengta, nes lėktuvas nukrito laukuose atokiau nuo gyvenviečių.

Naikintuvo katastrofą tyrusi tarpžinybinė komisija konstatavo, jog "Su-27" įskridimą į Lietuvos oro erdvę ir sudužimą nulėmė "techninių, organizacinių ir žmogiškų veiksmų visuma". Tyrimas atskleidė Rusijos piloto bei oro kontrolierių klaidų ir aplaidumų grandinę, kuri lydėjo "Su-27" skrydį nuo pat jo pakilimo iš bazės Leningrado srityje.

Lietuvoje V.Trojanovui buvo iškelta byla dėl tarptautinių skrydžių taisyklių pažeidimo, bet netrukus nutraukta. Pilotas grąžintas Rusijai, kaip ir naikintuvo nuolaužos, o Rusija atlygino Lietuvai katastrofos padarytą žalą - 19 tūkst. eurų.