"Vyriausybės programoje yra numatyta įkurti euroregionus. Vyko diskusija, tačiau viskas dabar yra atidėta iki kitų metų kovo. 2007-2008 metais, kai buvo ekonominis pakilimas, iškilo grėsmė peržengus tam tikras ribas negauti Europos Sąjungos paramos. Sugalvota įsteigti vadinamuosius NUTS regionus ir taip eliminuoti Vilnių, kad šis nebegautų tokios didelės paramos ir dėl to nenukentėtų kiti. Panaikinus apskritis parama bus skirstoma per regionų plėtros tarybas", - aiškino vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

"Planuojama, kad nuo sausio 1-osios iš administracijos bus atleisti mažiausiai 36 žmonės. Kalbama apie archyvų likimą, švietimo įstaigų perdavimą savivaldybėms, kurios perimti jų nenori, nes esą Vyriausybė išlaikymui planuoja skirti per mažai pinigų",- sakė Arūnas Burkšas, Klaipėdos apskrities viršininkas.

"Turėsime iš apskrities perimti švietimo įstaigas, tačiau techniškai tam visiškai nepasiruošta. Apskritis užsimota likviduoti per labai trumpą laiką. Ir net neaišku, ką reiškia ta data - liepos 1-oji. Iki to laiko turi būti atlikti visi veiksmai, ar ir vėliau, panaikinus apskritis, tokie procesai, kaip įstaigų perėmimas, galės tęstis? Valstybė priėmė politinį sprendimą naikinti apskritis be jokio audito",- teigia Judita Simonavičiūtė, Klaipėdos vicemerė.