Rubrikoje „Dienos citata“ šiemet pasirodė įvairių žmonių – nuo kadenciją baigusių prezidentų Valdo Adamkaus ir Algirdo Brazausko, naujosios valstybės vadovės Dalios Grybauskaitės, Seimo, Vyriausybės ir Europarlamento narių, ekonomistų, finansų analitikų, politologų, akademinio sluoksnio atstovų, pedagogų, dvasininkų, medikų, psichiatrų ir psichologų iki verslininkų, žurnalistų, sporto, kultūros, mados, pramogų pasaulio atstovų, DELFI skaitytojų.

Bene dažniausiai – net 21 kartą cituotas premjeras Andrius Kubilius. Jis aplenkė tokius žmones, kaip europarlamentaras Vytautas Landsbergis, D. Grybauskaitė, filosofas Arvydas Šliogeris.

Šioje rubrikoje dominavo frazės apie krizę ir jos nulemtus pokyčius mokesčių, pensijų, švietimo, sveikatos apsaugos, kultūros srityse, visuomenės nepasitenkinimą, gyventojų keliones į Lenkijos parduotuves ir turgus, prezidento rinkimus, komunalinio ūkio problemas, parlamentarų leidžiamus pinigus ir jų darbo kokybę, istoriją, šeimą, užsienio politiką, santykius su Rusija, dvasines vertybes, moterų ir vyrų santykius.

Tačiau cituotos ir mintys apie vyrų striptizą moterų kalėjime, vaikų žindymą, kalbininkus, tualetus kavinėse, V. Adamkaus kokteilius, motinystę, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirodymą Europos čempionate, socialinius tinklus.