Vaduotis iš nusivylimo gniaužtų liberalei padeda į Seimo viešbutį atsivežtos knygos, namiškių parama ir slapta televizijos laidai "Dviračio žynios" rašomi kupletai.

"Galvojau, ateisiu į Seimą su savo romantiškomis idėjomis, atvirumu ir tiek daug padarysiu, visus Lietuvoje išgelbėsiu. Pati sau sudaviau antausį, lįsdama ten, kur yra ne mano vieta", - guodėsi D.Teišerskytė.

Tik išrinkta į Seimą Liberalų sąjungos narė, prieš tai su Kazimiera Prunskiene kūrusi Moterų partiją, suprato, kad tikroji jos vieta - prie darbo stalo su plunksna rankose.

"Dviračio žynių" rengėjai už geriausius kupletus skiria prizus - televizorius. Tačiau Liberalų sąjungos veikėją sėkmė kupletų konkurse iki šiol vis aplenkdavo.

Vietoj savo sukurtų kupletų D.Teišerskytė išgirdo tik kitų konkurso dalyvių sukurtą kupletą apie save: "Etikos komisijos vadė Teišerskytė mokina seimūnus lovius išlaižyti". Seimo narė nusprendė išsiaiškinti, kodėl ignoruojamas jos talentas.

Užvakar D.Teišerskytė kreipėsi į laidos prodiuserį Arūną Valinską, kodėl nė vienas jos sukurtas kupletas iki šiol nesudainuotas "Dviračio žynių" laidose.

Išgirdęs, kad Liberalų sąjungos politikei trūksta naujo televizoriaus, A.Valinskas padavė jai ranką ir pareiškė: "Turėsi tu tą televizorių".

Pirmąjį kupletą Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė sukūrė po to, kai Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo pasaulio viršūnių susitikime Davose.

"Prezidentas myli Džoją, ji gerai fotografuoja. Ir į Davosą važiuoja ne su Paksu, o su Džoja", - užrašė Seimo narė. Džoja - tai Prezidento fotografė Dž.Barysaitė. Parašiusi kupletą, Liberalų sąjungos veikėja pasirašė savo marčios motinos vardu - Regina iš Kauno.

Į "Dviračio žynių" laidą atsiųstus kupletus skaito ir juos atrenka Arūnas Valinskas, Gintaras Ruplėnas, Vytautas Šerėnas ir Haroldas Mackevičius. "Tik šimtoji dalis laidą pasiekusių kupletų tinka dainuoti", - sakė H.Mackevičius.

Išgirdęs D.Teišerskytės kupletą, H.Mackevičius pareiškė: "Pirmiausia niekas nežino, kas ta Džoja, daugybė nežino ir kas tas Davosas. Bet svarbiausia tai, kad kupletas nejuokingas ir blogai surimuotas. Mano galva, poezija čia nė nekvepia, tai - mėgėjiškumo ir grafomanijos pavyzdys".

"Dviračio žynių" atstovas taip pat sakė galįs išvardyti pavardes trijų garsių poetų bei dar dviejų teatro kritikų, kurie rašė kupletus jų laidai, bet kaip ir D.Teišerskytė patyrė fiasko.