Vyriausybės narys ir gubernatorius buvo pakviesti į Baltijos jūros regiono plėtros forumą Stokholme. Jie abu kalbės toje pačioje diskusijoje apie Europos Sąjungos ir Baltijos jūros regiono bendradarbiavimą. Tai sužinojęs G. Boosas, kuris šiomis dienomis lankosi Vilniuje ir skris tiesiai į Švediją, pasiūlė V. Ušackui keliauti kartu.

„Priėmiau jo kvietimą skristi tuo pačiu lėktuvu. Taupydamas lėšas į Stokholmą skrisiu ne komerciniu reisu. Galėsime pratęsti Lietuvoje prasidėjusį pokalbį“, – DELFI sakė ministras, kuris pirmadienį su G. Boosu buvo susitikęs Trakuose.

Į Vilnių V. Ušackas ketina grįžti trečiadienį reisiniu lėktuvu.

Baltijos jūros regiono Davosu vadinamame forume, be kitų Lietuvos pareigūnų, dalyvauja ir premjeras Andrius Kubilius. Jis į Švediją išvyko sekmadienį – beje, paprastu reisu su persėdimu Helsinkyje. Tarp dalyvių yra ES plėtros komisaras Ollis Rehnas, Švedijos, Suomijos, Danijos ir Latvijos premjerai, kiti Vyriausybių nariai, bankų ir įmonių atstovai.

V. Ušackas gyrėsi, kad tai – jau ne pirmas kartas, kai jis panašiai taupo valstybės lėšas. Liepą iš Korfu salos į Vilnių jį parskraidino Graikijos užsienio reikalų ministrė Dora Bakoyannis. Rugsėjį, lankydamasis Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke, apsistojo ne viešbutyje, o pas Lietuvos diplomatą.

Beje, vos atvykęs į Vilnių gubernatorius suspėjo pademonstruoti savo muzikinius sugebėjimus. Kongresų rūmuose baigiantis kolektyvo „Barchatnyj sezon“ pasirodymui (tai buvo vienas iš Kaliningrado srities dienų renginių), G. Boosas užlipo ant scenos ir, pritardamas sau gitara, atliko kelias dainas.

Georgijus Boosas groja Vilniaus Kongresų rūmuose