Tuo metu jis buvo eilinis Vilniaus miesto tarybos narys, vadovavo savo statybų bendrovei "Euro-construct" ir vertėsi nekilnojamojo turto nuoma, rašo "Vilniaus diena".

Tačiau, palyginti su ankstesnėmis, 2006-2007 m., V.Navicko turto ir pajamų deklaracijomis, paaiškėjo, kad tarybos narys per tą laiką daugiau neuždirbo.

2007 m. kandidato į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą anketoje nurodoma, kad tuo metu V.Navicko privalomas registruoti turtas siekė 3,8 mln. litų. Verslininkas turėjo juvelyrinių dirbinių, vertybinių popierių ir meno kūrinių, kurių vertė 3 mln. litų. Tie patys 6 mln. litų, tik paskola buvusi mažesnė - 250 tūkst. litų.

Turtingiausias – V.Martikonis

Dabartinių Vilniaus vicemerų finansinė padėtis kardinaliai skiriasi. Pats turtingiausias Vilniaus miesto taryboje išlieka visuomeniniais pagrindais mero pavaduotojo pareigas einantis ir atlyginimo už darbą neimantis Vidmantas Martikonis.

Pernai politiko turtas siekė 51,2 mln. litų, be to, sukaupta 0,5 mln. litų piniginių lėšų. Paskolos siekia 4 mln. litų, o 2 mln. litų V.Martikonis pats paskolinęs.

Per metus V.Martikonio turtas, palyginti su 2007 m. politiko deklaracija, išaugo 3 mln. litų.

G.Babravičiaus deklaracijoje – nulis

Likusių trijų Vilniaus mero pavaduotojų pajamos - kuklesnės. Liberalų ir centro partijos pirmininko Gintauto Babravičiaus 2008 m. pajamų ir turto deklaracijoje įrašytas nulis: jokio turto, jokių vertybinių popierių, akcijų, piniginių lėšų. Tik žmona Birutė valdo turtą, kurio vertė 200 tūkst. litų.

"Neturiu jokio turto, gyvenu pas žmoną. Gaunu atlyginimą ir jį visą, kiek lieka atskaičius skolas, pervedu žmonai. Bet tokia padėtis jau seniai yra. Turėjau kažkada akcijų, bet jas pardaviau ir gautas lėšas prakeliavau. Taip, telefonas ir kompiuteris mano. Jeigu tai turtas, tada galime pridėti ir mano puikų turistinį inventorių: turistinius batus, turiu labai gerą palapinę, gerus miegmaišius. Tokio turto deklaruoti nereikia. Man už materialų turtą svarbiau kelionės, įspūdžiai. Tokio turto niekas neatims", - aiškino G.Babravičius.

R.Adomavičius turto deklaracijos nepateikė

Kiek turto pernai sukaupė už Vilniaus miesto ūkį atsakingas vicemeras Romas Adomavičius, sužinoti nepavyko. Tuometis Vilniaus tarybos narys ir Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas savo pajamas nuo visuomenės slepia.

"Kokias pajamas? Kokį turtą? Nesupratau. Interesų deklaraciją pateikiau, o turto... Kodėl turėčiau ją pildyti? Ką, aš praėjusiais metais buvau funkcionierius koks? Pernai buvau tarybos narys. Tarybos nariai pildo tik interesų deklaracijas. Nežinau, ko ten reikia, negaliu dabar atsakyti", - muistėsi R.Adomavičius.

Neužpildžiusiam deklaracijos vicemerui gresia iki 2 tūkst. litų bauda. Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija R.Adomavičiui jau grūmoja teismais.

"Neturiu tiek pinigų. Prašau manęs nebausti. Turto turiu tiekpat, kiek ir turėjau. Ne itin daug. Nežinau, reikėtų pasitikrinti, suskaičiuoti, nes turtas, žinia, toks daiktas, kurio vertė keičiasi", - kalbėjo R.Adomavičius.

Ketvirtasis Vilniaus mero pavaduotojas - milijonierius Stanislovas Sriūbėnas, kolegų vadinamas Misteriu 5 proc.

Vicemeras deklaravo pernai valdęs beveik 700 tūkst. litų vertės turto ir sukaupęs kiek daugiau nei 1 mln. litų piniginių lėšų. 2007 m. deklaracijoje tuomečio savivaldybės įmonės "Vilniaus kapitalinė statyba" direktoriaus pavaduotojo turtas siekė apie 600 tūkst. litų ir deklaruota 1,1 mln. litų piniginių lėšų.

Iš viso 2007 m. S.Šriūbėno deklaruotas turtas siekė 1 659 531 litą, po metų - 1 744 531 litą. Per metus vicemero turtas padidėjo lygiai 5 proc.