A.Baukutės padėjėja (ji yra politinio pasitikėjimo darbuotoja, todėl Seimo narės nurodymu gali būti atleista per kelias minutes) atsisakė suteikti duomenis apie savo viršininkės susitikimus su rinkėjais. Bet paskui ji šiuos duomenis pateikė Seimo kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriui.

Paaiškėjo, kad pagal Tautos prisikėlimo partijos sąrašą į Seimą patekusi parlamentarė per pastarąjį pusmetį į susitikimus su rinkėjais nesiveržė. Juolab, nė vieno susitikimo ar renginio nebuvo miške ar pelkyne, kur reikėtų padidinto pravažumo automobilio.

Kas mėnesį sumokama apie 3 tūkst. Lt

Už visureigį „SEB lizingui“ kiekvieną mėnesį iš A. Baukutės parlamentinei veiklai skiriamų pinigų mokama po 2815 litų. Dar maždaug po 400 litų mokama už kurą ir tepalus.

A.Baukutės padėjėjos Seimo kanceliarijai pateiktais duomenimis apie „išvykas į susitikimus ir renginius“, praėjusį pavasarį ji iš Vilniaus darbo reikalais išvažiavusi nebuvo.

Birželį ji keliavusi į Plungės rajone vykusį Pakutuvėnų šeimų sąskrydį. Birželio 20-ąją A. Baukutė lankėsi šventėje „Plungė – Lietuvos kultūros sostinė 2009“. Kaip DELFI pasakojo šio projekto vadovas Romas Matulis, A. Baukutė atvažiavo su tuometiniu Seimo pirmininku Arūnu Valinsku – jie, kaip svečiai, dalyvavo šventės atidarymo renginyje. Ten A. Baukutė kalbų nesakė, tik pasižvalgė.

Rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais, pasak padėjėjos, A. Baukutė lankėsi Kaune, Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose. Rugpjūtį atostogavęs gimdymo namų direktorius Kęstutis Stankaras DELFI sakė, jog A. Baukutę matęs tik pernai, kai ji čia gimdė. Bet jo pavaduotojas Vigilijus Rudzinskas sako, kad „vasaros pabaigoje“ parlamentarė gimdymo namuose vis dėlto lankėsi „vieną ar du kartus“. Ką ji ten veikė, direktoriaus pavaduotojas nedetalizavo.

Kiti susitikimai vyko Vilniuje, visi – miesto centre. Pavyzdžiui, nuo Seimo iki Lietuvos muzikos ir teatro akademijos („dažni susitikimai su studentais ir rektoriumi“) – maždaug 5 minutės kelio pėsčiomis.

Nuo Seimo iki Vilniaus dailės akademijos, kur A. Baukutė kovo mėnesį susitiko su studentais ir rektoriumi – maždaug 3 kilometrai. Seimo narės padėjėjos duomenimis, A. Baukutė pavasarį keletą kartų lankėsi , Vilniaus motinos ir vaiko pensione. Ten kartą buvo ir birželį. Vytenio gatvėje (irgi apytiksliai 3 kilometrai nuo Seimo) esančio pensiono direktorės pavaduotoja Valerija Reikertienė patvirtino, kad A. Baukutė jų įstaigoje lankėsi „du tris kartus“ (pasakojo apie žindymui skirtą konferenciją, kurioje dalyvavo, ir t.t.). Taip pat teigiama, kad Seimo narė ne kartą lankėsi B. Dvariono muzikos mokykloje, esančioje T. Kosciuškos gatvėje. Nuo Seimo – apie 3 kilometrus.

Būtų sutaupyta apie apie 18 tūkst. Lt

Apytiksliais paskaičiavimais, jei A. Baukutė į šiuos susitikimus Vilniaus centre būtų važinėjusi taksi, mokesčių mokėtojams tai būtų kainavę apie 100 litų. Kelionėms į provinciją parlamentarai gali gauti tarnybinį automobilį su vairuotoju iš Seimo transporto skyriaus. Bet net ir nuomojantis automobilį su vairuotoju iš privačios bendrovės, A. Baukutės kelionės mokesčių mokėtojams būtų atsiėjusios nepalyginamai pigiau, nei išlaidos džipui, kuriuo važinėjosi jos vyras. Dvi kelionės į Plungės rajoną būtų kainavusios apie 1 tūkst. litų, dvi kelionės į Kauną – apie 500 litų.

Tad per pusmetį A. Baukutės kelionės „į renginius ir susitikimus“ būtų kainavusios apie 1600 litų. Tačiau per tą laiką šios Seimo narės „susitikimai su rinkėjais“ mokesčių mokėtojams kainavo beveik 20 tūkst. litų.