Twitter.com/vyriausybe puslapyje informuojama apie Ministrų kabineto ir jo vadovo Andriaus Kubiliaus veiklą.

Šiame puslapyje yra trys nuorodos į kitus "Twitter" besinaudojančių Lietuvos politikos veikėjų puslapius.

Be nuorodų į užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko ir jaunosios konservatorės Vestos Ratkevičiūtės puslapius, taip pat buvo siūloma apsilankyti ir Lietuvos vadove apsimetančio vartotojo puslapyje, nepaisant to, kad Prezidentūra jau yra pareiškusi, jog tai yra "piratinis vartotojas".

BNS pasiteiravus, ar yra žinoma, kad prezidentės vartotojas netikras, Vyriausybės Komunikacijos koordinavimo skyriaus vedėjas Šarūnas Sakalauskas po kurio laiko pirmadienį pranešė, kad minėta nuoroda buvo panaikinta.

"Nuo šiol "Twiterio" funkcija "Following" bus naudojama tik gavus oficialų institucijos ar asmens kreipimąsi", - aiškino Š.Sakalauskas.

Šalies vadovės atstovas spaudai Linas Balsys BNS praėjusią savaitę aiškino: "prezidentė neturėjo ir neturi jokio identiteto šiame socialiniame tinkle, tai yra piratinis vartotojas Dar per prezidento rinkimų kompaniją kreipiausi į šio tinklo atstovus, tačiau jokios reakcijos nesulaukiau".

"Twitter" socialiniame tinkle egzistuoja vartotojas, pasivadinęs "DGrybauskaite" ir naudojantis Lietuvos vadovės atvaizdą.

Šis apsimetėlis savo žinutėse, be kita ko, teigia, jog ketina sugrąžinti privalomąją karinę tarnybą, įteisinti dvigubą pilietybę.