"Sunku prognozuoti finansinę savivaldybės situaciją. Šiemet centrui tikrai neatsiras lėšų, tik galbūt įsiskolinimams padengti ir įrengti šildymo sistemai, kad žiemą nepradėtų drėgti ir pūti", - teigė vicemeras.

Siūlymui steigti šį centrą Vilniaus savivaldybė pritarė dar sausio mėnesį. Jau tuomet kalbėta, kad dar reikia atseikėti tam lėšų iš biudžeto, sutvarkyti juridinius reikalus, rasti darbuotojus. Tačiau, anot G.Babravičiaus, praėjus daugiau nei pusmečiui, vis dar nėra tikslios sąmatos, taip pat "neperkopti teisiniai ir statybiniai barjerai".

Be to, savivaldybė įklimpo į skolas statybininkams. Vicemero duomenimis, jau atlikta darbų už maždaug 800 tūkst. litų, iš kurių 400 tūkst. litų dar neapmokėta. Greičiausiai darbams užbaigti prireiks dar 200 tūkst. litų.

"Natūralu, kad dėl įsiskolinimų jie nelabai nori tęsti darbus už savo lėšas", - svarstė G.Babravičius.

Idėją steigti muziejų, kuriame būtų eksponuojami Rytų Azijos meno kūriniai, iškėlė žinomas menininkas bei keliautojas Paulius Normantas. Centre numatoma šiuo kūrinius kaupti, saugoti, restauruoti, tyrinėti, rengti ekspozicijas, organizuoti parodas ir kitus renginius.