Pagrindinius savo patikėtinius D.Grybauskaitė visuomenei įvardijo praėjusią savaitę. Dauguma būsimų patarėjų kol kas neatvirauja, kaip atrodys jų vadovaujamos grupės, departamentai ar skyriai ir kas juose dirbs. Tačiau leidžiama suprasti, kad ne visi su V.Adamkumi dirbę specialistai netrukus turės pasitraukti iš prezidentūros.

Revoliucijos neplanuoja

Politikos analizės ir institucinių ryšių grupei vadovausianti Audronė Nugaraitė į savo komandą pasikvietė šiuo metu prezidentūros Vidaus politikos ir analizės grupės vadovo pareigas laikinai einantį Mindaugą Lingę bei šios grupės sekretorę. "Su jais dėl visko jau sutarta. Pasikalbėjome, mūsų interesai sutapo, manau, galime vienas kitą papildyti. Be to, pasisakau už pereinamumą, nuoseklumą ir gerų darbų tąsą", - apie būsimąją komandą LŽ sakė ji.

Būsimoji D.Grybauskaitės patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė nenorėjo atskleisti, kas dar dirbs prezidentūros Teisės departamente, nors neslėpė, kad dalį komandos gali sudaryti V.Adamkui vis dar padedantys asmenys. "Šis klausimas turėtų būti išspręstas artimiausiomis dienomis. Pasakysiu tik tiek, kad revoliucijos neplanuoju, gerai dirbantys žmonės galės dirbti toliau", - paaiškino ji.

Pavardžių neatskleidžia

Švietimo ir mokslo klausimais D.Grybauskaitei patarinėsianti Virginija Būdienė dar galutinai nesuformavo jai talkinsiančios komandos. Tačiau į V.Adamkaus komandos atstovus ji tikino nesidairanti. "Jokių konkrečių pavardžių įvardyti negaliu, nes kol kas tik kalbuosi su kandidatais, dar daug kas gali pasikeisti", - aiškino V.Būdienė.

Išrinktosios prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys taip pat nenoriai pasakojo apie tai, kaip atrodys jo vadovaujama Spaudos tarnyba. Visas detales jis žadėjo pateikti pirmąją darbo prezidentūroje dieną - liepos 13-ąją. Teigiama, kad L.Balsys į savo komandą kol kas nepakvietė nė vieno dabartinės Spaudos tarnybos atstovo. Neatmetama galimybė, kad jis remsis prezidentūros kanceliarijoje veikiančio Informacijos ir technologijų skyriaus Informacijos ir ryšių su visuomene poskyrio pajėgomis.

Planuojama pertvarka

Vos išrinkta prezidente D.Grybauskaitė prabilo apie prezidentūros laukiančias permainas. Tada ji aiškino, kad reikėtų peržiūrėti prezidentūros struktūrą ir kiek sumažinti darbuotojų. "Pasikeitimų tikrai bus. Norėčiau, kad nauja komanda būtų kiek mažesnė, tačiau judri ir dirbanti efektyviai. Manau, tai laiko reikalavimas", - savo pageidavimus išsakė ji.

L.Balsys LŽ vakar aiškino, kad pertvarkos prezidentūroje svarstomos siekiant aiškiai paskirstyti funkcijas padaliniams ir taip sutaupyti pinigų. Tačiau kalbėti apie planuojamą reorganizaciją, anot D.Grybauskaitės atstovo spaudai, dar per anksti.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją