Bute sostinės Gedimino prospekte įsikūręs politikas užsisakė virtuvės, svetainės ir miegamojo langų dekoravimą: karnizus, romanetę, dienines bei naktines užuolaidas, taip pat - dizainerio paslaugas. Atlikti darbai kainavo 5 tūkst. litų. Parlamentaras sumokėjo avansą - 2,5 tūkst. litų, tačiau galutinis atsiskaitymas su užuolaidų salonu užstrigo.

Kaip LŽ sakė "Oduvos" vadybininkas Adomas Vasiliauskas, kovo 2-ąją parlamentaro bute pakabinus užuolaidas po savaitės šis pareiškė pretenzijas, tad meistrai, pataisę smulkų siuvimo broką, jas vėl atgabeno kovo 20-ąją. "V.Valkiūnas pats labai kruopščiai apžiūrėjo mūsų atliktus darbus. Pasiteiravus, kada apmokės likusią užsakymo dalį - 2,5 tūkst. litų, parlamentaras užsiminė pažiūrėsiąs, kaip bus su pinigų srautais. Nuo to laiko jam nuolat skambinome asmeniniu telefonu norėdami priminti apie atsiskaitymą, tačiau V.Valkiūnas arba padėdavo ragelį, arba pasakydavo neturįs laiko kalbėti. Siuntėme ir trumpąsias žinutes, tačiau atsakymo nesulaukėme", - LŽ aiškino A.Vasiliauskas.

Vienu turtingiausių šios kadencijos parlamentarų vadinamas V.Valkiūnas, kurio turtas vertinamas daugiau kaip 30 mln. litų, vakar LŽ tikino, kad skola užuolaidų salonui seniai sumokėta. "Kaip nesumokėjau? Nesąmonė! Pirmą kartą apie tai girdžiu", - tvirtino jis.

Kiek vėliau V.Valkiūnas kalbėjo jau kitaip - esą bankas atmetė jo darytą pavedimą, o užuolaidų salono atstovai neinformavo nesulaukę atsiskaitymo. "Pinigai buvo įstrigę. Turbūt pavedimų limitas buvo viršytas. Čia techninė klaida, ir viskas. Še tau ir pasitikėk internetu. Mes nepastebėjome, kad pavedimą atmetė, o salonas neskambino. Negaliu šitų visų smulkmenų sužiūrėti, kada kas buvo. Čia buitinis dviejų subjektų tarpusavio reikalas", - aiškino jis.

Parlamentaro padėjėjas Liudvikas Ragauskis LŽ tikino pats atlikęs pavedimą už asmeninį V.Valkiūno pirkinį. Kada buvo atlikta banko operacija, jis sakė neprisimenąs, vėliau tikino negalįs prisijungti prie banko, kad patikslintų informaciją. Galiausiai L.Ragauskis pareiškė, kad pavedimo data - asmeninis parlamentaro reikalas, todėl ja domėtis nederėtų.

Seimo nario padėjėjo teigimu, vakar V.Valkiūnas asmeniškai padarė pavedimą salonui, todėl dabar laukia jo atstovų atsiprašymo. "Yra protingumo ir sąžiningumo kriterijai. Kiekviena šalis gali klysti. Jeigu jie mato, kad nėra pinigų, tai yra reikalavimo raštai siunčiami, arba paskambinama. To nebuvo padaryta", - svarstė L.Ragauskis.

Netrukus jis patikslino, kad į klausimą, ar Seimo narys sulaukė prašymų atsiskaityti už atliktą darbą, gali atsakyti tik pats V.Valkiūnas. "Aš galiu tik patvirtinti, kad banko pranešime yra pažymėta, jog pavedimas neįvykdytas viršijus dienos limitą. Vėliau Seimo narys nebuvo prisijungęs prie banko, todėl nematė šio pranešimo", - tikino padėjėjas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (SEPK) pirmininkas Algimantas Salamakinas pabrėžė, kad parlamentarai turėtų nepamiršti savo statuso ir nepatekti į situacijas, galinčias kelti abejonių jų elgesio etiškumu. "Seimo narys turi elgtis padoriai. Jei dėl šios situacijos būtų kreiptasi į SEPK, mes tai atidžiai nagrinėtume", - patikino jis.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją