Antikorupcijos komisija prašė Kauno miesto savivaldybės administracijos išsiaiškinti, kodėl Kūno kultūros ir sporto skyrius nesiėmė jokių veiksmų, kad iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būtų išieškoti esą metus nemokėti komunaliniai mokesčiai. Neva LKF naudojosi savivaldybės jai suteiktomis patalpomis. Komisija reikalavo nubausti kaltininkus.

"Gavome informaciją ir ją tyrėme", - LŽ miglotai aiškino Antikorupcijos komisijos pirmininkas Raimundas Kaminskas. Jo tvirtinimu, įtarimus dėl galimo nesąžiningo valdininkų elgesio kontroliuojant, ar LKF laiku moka mokesčius už komunalines paslaugas, pareiškė vienas Kauno tarybos narių. Pasak R.Kaminsko, buvo akivaizdu, kad miesto taryba skyrė LKF patalpas. "Jei būtų susiklosčiusios nenumatytos aplinkybės, ir federacijai patalpų nebereikėtų, taryba apie tai privalėtų žinoti", - tikino jis.

Tarybos sprendimas, patvirtinantis, kad LKF gali naudotis miestui priklausančiu turtu, buvo priimtas dar užpernai. Antikorupcijos komisija pradėjo tirti įvykį praėjusių metų antrąją pusę. Tačiau tik dabar paaiškėjo, jog visa ši istorija - blefas. Mat LKF patalpų Antikorupcijos komisijos nurodytu adresu niekada nesinuomojo.

Kaip LŽ pasakojo Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas, LKF buvo pateikusi prašymą pagal panaudos sutartį gauti kelis kabinetus Aušros gatvėje esančiame pastate. Kauno taryba prašymą patenkino, tačiau LKF, neradusi lėšų perkelti savo pagrindinį biurą iš Vilniaus į Kauną, ankstesnių planų atsisakė.

"Tarybos sprendimas buvo panaikintas. LKF nesinaudojo patalpomis, todėl pinigų už komunalines paslaugas iš jos neprašėme", - dėstė A.Grabnickas. Vienintelis "kabliukas" šioje istorijoje, anot valdininko, buvo tai, kad nuo patalpų suteikimo LKF iki tarybos sprendimo panaikinimo praėjo vieni metai.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją