Netrukus po ekskursijos naujos kadencijos Anykščių rajono tarybos atstovai pranešė, jog valdančioji dauguma bus sudaroma iš mažųjų partijų. Be valstiečių, jai priklausys penki socialdemokratai, du krikščionys demokratai ir po vieną socialliberalų bei liberalų demokratų atstovą, kurie taryboje turės 13 vietų iš 25.

Parlamentaras neigė

Anykštėnų išvyką į Vilnių surengė Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungai priklausantis parlamentaras Antanas Baura. Parlamentaras vakar atsisakė įvardyti susitikimo su Prezidento patarėju informacinių technologijų ir telekomunikacijų klausimais Vytautu Galvonu dalyvius ir teigė, kad daugiausia buvo kalbėta apie Anykščių problemas.

Politikas neigė, kad Prezidentūroje buvo raginama neremti liberalo kandidatūros į merus: „Jokio sąmokslo nebuvo. Apie naujos koalicijos sudarymą beveik nekalbėjome".

Paveldėjo patarėjo kabinetą

A.Baura irgi neigė, kad mainais už pažadą išardyti D.Gudelio inicijuojamą daugumą Anykščių taryboje jis paveldėjęs buvusį Prezidento patarėjo Alvydo Medalinsko kabinetą Seime.

„Šia kabinetas yra šalia Aplinkos apsaugos komiteto. Kanceliarijos darbuotojų prašiau, kad atsiradus galimybei man būtų suteiktas kabinetas arčiau komiteto", - aiškino Aplinkos apsaugos komiteto narys.