Prieš kelias dienas A. Valinskas užsiminė esąs pasiryžęs dalyvauti prezidento rinkimuose, jei jo kandidatūrą kels TPP.

Tačiau politikas nusprendė nebelaukti suvažiavimo ir DELFI penktadienį sakė, kad jo ketinimas yra tvirtas bei nebus keičiamas, jei, pavyzdžiui, kandidatuos favorite laikoma, bet sprendimo dar nepaskelbusi eurokomisarė Dalia Grybauskaitė. „Sprendimas nesikeis nepriklausomai nuo to, kas kandidatuos“, - tikino parlamento vadovas.

A. Valinskas gimė 1966 m. lapkričio 28 d. Lazdijuose. Vilniaus 12-ąją vidurinę mokyklą baigė aukso medaliu ir buvo pirmasis aukso medalininkas šioje mokykloje. 2002 m. gavo teisės mokslų magistro diplomą Vilniaus universitete.

Prieš patekdamas į Seimą jis vadovavo individualiai įmonei „A. Valinsko firma“, metus sukosi pramogų pasaulyje: buvo TV prodiuseris ir režisierius, televizijos ir radijo laidų, koncertų, kitų renginių vedėjas, populiarių programų autorius.

Prieš keliolika metų A. Valinskas vedė televizijos žaidimą „Taip ir ne“, vėliau – „Vakarėlis Jums“, „Žodžių mūšis“, „Korida“, „Šeši nuliai – milijonas“, realybės šou „Seimo viešbutis“, „Kelias į žvaigždes“, „Žvaigždžių akademija“, buvo vienas iš „Dviračio šou“ autorių.

Būsimasis Seimo pirmininkas organizavo lietuviškos muzikos festivalį „Nida“, pirmąjį pasaulyje tokio pobūdžio grožio konkursą „Mis nelaisvė“. Kartu su humoro grupe „Dviratis“ surengė apie 1 tūkst. koncertų.

Savo biografijoje A. Valinskas nurodė iš viso dalyvavęs daugiau nei 2,5 tūkst. renginių, koncertų ir viktorinų, radijo ir TV programų. Scenoje ir televizijoje jis praleido 22 metus.

Pernai gegužę šoumenas su bendraminčiais, tarp kurių buvo nemažai pramogų pasaulio atstovų, iš antro karto įsteigė TPP. Šešiolika jos atstovų rudenį buvo išrinkti į Seimą.

Parlamento vadovu A. Valinskas tapo lapkričio 17 d. Į Seimą jis buvo išrinktas pagal partijos sąrašą. Politikos naujokas balotiravosi Pasvalio-Panevėžio vienmandatėje rinkimų apygardoje, tačiau antrajame rinkimų ture surinko tik 38,88 proc. balsų ir nusileido konservatoriui-krikdemui Antanui Matului, gavusiam 59,84 proc. balsų.

Politiko žmona Inga, dainininkė, filmų garsintoja, pernai taip pat buvo išrinkta į Seimą. Pora augina du sūnus – Arūną ir Šarūną.

1999 m. teismas pripažino A. Valinską kaltu pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį už „pokštą“ apie gresiantį pavojų per dainininkų Žilvino Žvagulio ir Irenos Starošaitės vestuves. Šoumenas vestuvėse buvo piršlys. Gavęs 15 tūkst. Lt baudą, A. Valinskas sumokėjo ją centais, monetas atvežęs suverstas į priekabą.

Nors galimų kandidatų į prezidentus pastaraisiais mėnesiais buvo priskaičiuojama apie dvi dešimtys, iki šiol tik keli politikos ir visuomenės veikėjai pareiškė turintys ambicijų dalyvauti rinkimuose: europarlamentarė Laima Andrikienė, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, Klaipėdos notarė Vilma Juostė, leidėjas A. Pilvelis, buvęs Seimo narys Algimantas Matulevičius.

Vienintelė partija „Tvarka ir teisingumas“ jau iškėlė savo kandidatą – Seimo narį Valentiną Mazuronį.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 17 d., antrasis, jei jo prireiks, - birželio 7 d. kartu su rinkimais į Europos Parlamentą.