Savivaldybės administracija neleido tarybos narių į salę, nes meras skelbiasi tarybos posėdį perkėlęs į kitos savaitės penktadienį.


Opozicija nusprendė posėdžiauti šalia salės esančiame pasitarimų kambaryje.

Sostinės meras J. Imbrasas išvakarėse pareiškė, kad šiandien turėjęs įvykti tarybos posėdis perkeliamas į kitos savaitės penktadienį, todėl trečiadienį priimti sprendimai esą bus neteisėti.


Neatmetama, kad Vilniuje susidarys panaši situacija, kaip ir Trakuose, kur į darbą iki teismo sprendimo vaikšto du merai.

Į merus siūlo V.Navicką

Dešiniųjų koalicija į mero postą siūlo konservatorių Vilių Navicką.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę nepasitikėjimą J. Imbrasu pareiškė 10 konservatorių (TS), 10 liberalcentristų (LiCS), trys „nepriklausomieji“ ir tiek pat Liberalų sąjūdžio (LRLS) atstovų.


Dokumento nepasirašė LRLS frakcijos narys Vidmantas Martikonis, kuriam už palaikymą verčiant J. Imbrasą siūlomas naujojo mero pavaduotojo postas.


Dar du vicemerus naujoji dauguma planuoja rinkti iš LiCS frakcijos, o kevirtojo mero pavaduotojo postą siūlo socialdemokratams, jeigu šie prisidėtų prie koalicijos.

Pagal susitarimą, socdemams taip pat turėtų likti dviejų komitetų pirmininkų ir administracijos direktoriaus postai.

Opozicija interpeliacijos dokumente teigia, kad meras J. Imbrasas nesprendžia vilniečiams aktualių problemų, naudojasi jam suteiktais įgaliojimais bei resursais tik savo partijos naudai, pataikauja tam tikroms verslo ir interesų grupėms.

Pagal savivaldos įstatymą, meras ir jo pavaduotojai netenka savo įgaliojimų prieš terminą, jeigu ne mažiau kaip trečdalis visų tarybos narių pareiškia nepasitikėjimą jais, o savivaldybės taryba priima sprendimą atleisti merą ar pavaduotoją ir už tokį sprendimą balsuoja ne mažiau kaip pusė visų tarybos narių.

Jeigu sprendimas atleisti merą, mero pavaduotoją dėl nepasitikėjimo nepriimamas, šį klausimą pakartotinai svarstyti galima tik po pusės metų.

Vilniaus savivaldybės taryboje yra 51 tarybos narys.