Rusijos Dūmos deputatų kvietimu Maskvoje lankęsis Seimo narys BNS korespondentui sakė susitikęs su Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pavaduotoju, Gamybos, statybos ir specialiųjų technologijų komiteto nariais, Rusijos vietos gamintojų koordinaciniu komitetu ir keliais "savo pažįstamais deputatais".

Pokalbiuose, pasak jo, jis norėjo išsiaiškinti Rusijos požiūrį į Lietuvą.

"Mes niekam neįdomūs nei ekonomine, nei politine prasme", sakė A. Butkevičius.

A. Butkevičius sakė Maskvoje norėjęs atnaujinti ryšius, išsiaiškinti bendradarbiavimo galimybes, nes per pastaruosius trejus metus, kuomet jis kalėjo, ryšiai buvo nutrūkę.

Seimo valdyba, turinti apsvarstyti kiekvieno Seimo nario užsienio komandiruotes ar keliones, A. Butkevičiaus komandiruotės nesvarstė, jai lėšų nebuvo skirta, ir jis į Maskvą vyko už savo lėšas.

A. Butkevičius pakartojo neketinąs užsiimti užsienio reikalų ministro ar prezidento darbu - užsienio politikos formavimu.

"Kol kas jie gali būti ramūs, nors jų darbas Rusijoje yra niekinis, aš ten neaptikau jokių Užsienio reikalų ministerijos darbo pėdsakų", sakė Seimo narys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją