Naujojo Seimo narės į filmavimą Šešuolėlių dvare atvyko vakarėjant. Čia jos buvo išdažytos ir aprengtos senoviniais karalystės princesių drabužiais. Moterys stengėsi, kad jų nenufotografuotų, laidė komentarus užkulisiuose dirbantiems fotografams.

„Reikia žiūrėti plačiau – pirmiausia reikia išsiaiškinti, ar yra kažkokie kontraktai, ar už tai buvo mokamas atlygis, nes Konstitucijoje aiškiai pasakyta, kad Seimo narys negali gauti jokio atlygio, išskyrus už kūrybinę veiklą. Jei tai kūrybinės veiklos elementas – maji bala, tačiau kūrybinė veikla negali peraugti į pastovų verslą“, - DELFI sakė SEPK pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Anot jo, vienkartinis pasirodymas, pavyzdžiui, operos ir baleto teatre, sudainavimas dykai nėra kažkoks pažeidimas. „Bet jei ten vyko renginys, už tai buvo mokama, jie turi deklaruoti, o mes tikrai žiūrėsime. Jei tokie faktai yra, be abejonės, etikos komisijos priedermė visą šitą kontroliuoti“, - kalbėjo parlamentaras.

A.Salamakinas pataria Seimo nariams įsidėmėti vieną Konstitucijos straipsnį, pagal kurį Seimo narys netenka mandato, jei neatsisako iki išrinkimo į Seimą turėto darbo. Tačiau, anot jo, jei parlamentarės „nieko negavo, nieko tragiško nematau“. SEPK žada domėtis I. Valinskienės ir D. Meiželytės atveju.

D.Meiželytė: neklausinėkite vėjų

„Nu ką jūs klausinėjate vėjų, neturiu kada kalbėti, skubu, vėluoju, reikia įsigilinti, susikaupti, kalbėti“, - paklausta apie princesės vaidmenį, antradienį teigė D. Meiželytė.

LNK prodiuserės Jurgos Pukenytės teigimu, I. Valinskienė ir D. Meiželytė kviestos suvaidinti dvaro princeses gerokai anksčiau, kuomet dar nebuvo išrinktos į Seimą. J. Pukenytė patikino, kad visi asmenys pasakoje vaidino dykai, jiems atsilyginta niekaip nebuvo.

Anot prodiuserės, filmavimas užtruko kone iki pirmos valandos nakties. Filmuojant gedo kameros, o pasibaigus filmavimui dvaras atrodė nudrengtas - jo grindis nugulė neregėtas konfeti ir sniego sluoksnis. Kai kurias pasakos dalis dar teks filmuoti.

Specialiai Kalėdoms kuriamoje LNK pasakoje „Pelenė“ princą suvaidino Rytis Cicinas, princesę – Aušra Cicėnaitė, princeses - Asta Pilypaitė, Gintarė Karaliūnaitė bei minėtos Seimo narės. Karaliumi ir karaliene pasakoje tapo Vytautas Šerėnas ir Daiva Tamošiūnaitė-Budrė.

Kaip vertinate I.Valinskienės ir D.Meiželytės dalyvavimą LNK naujametėje programoje? Išreikškite savo nuomonę atsakydami į klausimą kolonoje dešinėje.