Pagal susitarimą su koalicijos partneriais Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) priklausys 8 komitetų pirmininkų postai.

Konservatorių kandidatas į vieną iš Seimo pirmininko pavaduotojų postų bei kartu parlamentinio Europos reikalų komiteto (ERK) vadovo pareigas - parlamentaras, buvęs diplomatas ir buvęs krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius.

Kandidatas į Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko postą - buvęs Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro vienas vadovų Arvydas Anušauskas.

Kandidatu į Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkus patvirtintas TS-LKD pirmasis pirmininko pavaduotojas buvęs Molėtų meras Valentinas Stundys, nurungęs į šį postą pretendavusį Mantą Adomėną.

Teisės ir teisėtvarkos komitetui pretenduoja vadovauti teisininkas Stasys Šedbaras, Užsienio reikalų komitetui - praėjusioje Seimo kadencijoje šio komiteto vicepirmininku buvęs Audronius Ažubalis, Socialinių reikalų ir darbo - parlamentarė Irena Degutienė, Sveikatos reikalų - Antanas Matulas.

Seimo aplinkos apsaugos komiteto vadovu bus siūlomas TS-LKD narys Jonas Šimėnas.

Seimo komitetų sudėtį tvirtina Seimas, o jų vadovus renka komitetų nariai.

Tautos prisikėlimo partija, pagal koalicijos susitarimą kels savo kandidatus į 3 parlamento komitetų vadovus, Liberalų sąjūdis - į dviejų, Liberalų ir centro sąjunga - į vieno.

Pramogų verslo atstovų sukurta TPP gavo Ekonomikos, Valstybės valdymo ir savivaldybių, Kaimo reikalų komitetus. Anot Tautos prisikėlimo partijos pirmininko Arūno Valinsko, vadovauti Ekonomikos komitetui bus siūloma Dainiui Budriui, Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui - Vytautui Kurpuvesui.

Liberalų sąjūdis siūlys savo kandidatus į Biudžeto ir finansų bei Informacinės visuomenės plėtros komitetų vadovus. Pastarasis komitetas, anot Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio, bus reformuotas į Informacijos ir komunikacijos komitetą, "prijungiant ryšių, susisiekimo, transporto problemas".

Liberalcentristas vadovaus Žmogaus teisių komitetui.

Valdančiąją koaliciją 2008-2012 metų kadencijos Seime subūrė keturios partijos: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautos prisikėlimo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga. Jie skelbia esą užsitikrinę mažiausiai 83 balsus.