Galutinius duomenis apie įstatymų pažeidimus prokurorai dar tikslina ir apibendrina.

ELTA primena, jog pirmasis tyrimas pradėtas Utenoje, kur, kaip įtariama, du asmenys siūlė po 10 litų rinkėjams, agituodami juos balsuoti už partiją Tvarka ir teisingumas. Įtariamieji nustatyti.

Kitas galimas papirkimo atvejis užfiksuotas Vilniaus rajono Pagirių miestelyje. Vienas šio miestelio gyventojas informavo, kad šalia rinkimų apylinkės keli vyrai, sėdintys automobilyje, balsavusiems žmonėms kažką dalija. Koks "atlygis" buvo teikiamas rinkėjams, aiškinamasi.

Tuo tarpu Varėnos rajone skundą parašė į Seimą kandidatuojanti Darbo partijos atstovė. Ji pasiskundė, kad oficialiame savivaldybės interneto puslapyje, komentarų skiltyje, paskelbta šmeižikiška informacija, neva ji pirko rinkėjų balsus.

Dėl galimo įstatymų pažeidimo išankstinio balsavimo metu vyksta dar keturi ikiteisminiai tyrimai. Galimi pažeidimai užfiksuoti Varėnos, Jonavos, Šilalės ir Prienų rajonuose.

Kauno policijos pareigūnai rinkimų dieną užfiksavo keturis su rinkimais susijusius viešosios tvarkos pažeidimus, dviem asmenims išrašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Sekmadienį 11.10 val. Kaune Partizanų gatvėje esančioje Dainavos rinkimų apygardoje sulaikyta 63 metų moteris, garsiai reiškusi savo politinius įsitikinimas ir agitavusi už ką balsuoti.

11.20 val. policijai pranešta, kad Laisvės alėjoje ant šiukšliadėžės užklijuotas užrašas "Balsadėžė". Kas užklijavo užrašą, aiškinamasi.

16.15 val. Vėtrungės gatvėje esančioje trečiojoje rinkimų apylinkėje 61 metų moteris triukšmavo ir trukdė stebėtojams dirbti. Jai surašytas protokolas dėl nedidelio chuliganizmo pažeidžiant viešąją tvarką.

Taip pat Kaune 19.39 val. pareigūnams pranešta apie ant stulpų Vandžiogalos gatvėje priklijuotus agitacinius plakatus su Birutės Vėsaitės atvaizdais.

Kelmės rajone Maironių kaime pradurtos keturių Kelmės apygardos rinkimų komisijos narių automobilių padangos. Apgadintus automobilius moterys pastebėjo naktį į pirmadienį.