Pagal sutartį su savivaldybe teritorija turėjo būti sutvarkyta iki pirmadienio 7 val. ryto.

Tačiau šventės organizatoriai savo kaltės dėl laiku neišvežtų šiukšlių nemato: jie savo ruožtu buvo sudarę sutartį su švaros kompanija, o ši - susitarusi su atliekų vežėjais.

„Kaip dar kitaip mes galime užtikrinti šiukšlių išvežimą, jeigu ne sutartimi su švaros kompanija? Mes mokame jiems pinigus, jie turi darbą padaryti“, - DELFI antradienį aiškino šventę organizavusios VšĮ „Vilniaus festivaliai“ direktorius Remigijus Merkelys.

Antradienį iki pietų visi šio reikalo dalyviai tarpusavyje aiškinosi, kuris iš jų yra didžiausias niekdirbys.

„Bet kokiu atveju, labiausiai kaltas yra renginio organizatorius, kuris nesugebėjo užtikrinti, kad šiukšlės būtų surinktos ir išvežtos laiku“, - nukirto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas.

Jo teigimu, administracinių teisės pažeidimų protokolai už švaros ir tvarkos taisyklių pažeidimą surašyti tiek renginio organizatoriams, tiek ir švaros kompanijai. Jiems gresia baudos iki 2 tūkst. litų.

„Aš čia matau platesnę problemą, - DELFI pareiškė sostinės meras Juozas Imbrasas, - visa organizacija yra kažkam atiduota, o savivaldybė lieka nuošalyje. Tačiau žmonės mato ir, jeigu kas nors blogai, rodo į valdžią. Todėl turime turėti daugiau įtakos, dalyvauti šiuose reikaluose“.