DELFI primena, jog Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas buvo nušalinęs A. Butkevičių nuo darbo komitete ir komisijose prokurorų prašymu: jo pavardė minima Vilniaus savivaldybės korupcijos skandale.

A. Butkevičius tokį sprendimą apskundė, o aukštesnės instancijos teismas nutarė įtariamojo skundą tenkinti pilnai ir panaikinti apylinkės teismo nutartį.

A. Butkevičiui, kitaip nei kitiems įtariamiesiems Evaldui Lementauskui bei Gintarui Kazakui, nėra draudžiama dalyvauti ir savivaldybės tarybos posėdžiuose.

Įtariama, kad dar praėjusių metų rugpjūčio 29-ąją A. Butkevičius konservatoriui Vidui Urbonavičiui savo darbo kabinete perdavė 5 tūkst. litų už tai, kad šis balsuotų už „tvarkiečio“ Olego Gluchovo skyrimą vadovauti steigiamai komisijai „Vilniaus pramogų parko“ sutarčiai peržiūrėti. Šis parkas priklauso „Rubicon group“.

Vilniaus apygardos prokuratūros atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl kyšininkavimo prokurorai įtarimus yra pareiškę ir buvusiam Vilniaus vicemerui E. Lementauskui bei Miesto ir plėtros komiteto pirmininko pavaduotojui G. Kazakui. Jie įtariami konservatoriui siūlę šimtatūkstantinius kyšius bei vicemero postą.