Apie daugiau nei prieš metus dingusį „Roslitstroj“ vadovą, lietuvių verslininkų klubo Kaliningrade prezidentą S. Jucių, jo verslo kolegos naujų žinių sako nesulaukiantys, nors metų pradžioje kreipėsi į srities gubernatorių.

Tačiau „Jupojos“ valdybos pirmininkas tikisi, kad S. Juciaus bylos tyrimas pajudės Lietuvoje suėmus Kaliningrado srities gyventoją Ivaną Alexsanderį Schewalje.

„Mes spėjam, kad tai tiesiogiai susiję reikalai. Jo sulaikymas galėtų pajudinti bylą. Manau, kad čia sąryšis yra tikrai“, - teigia Vasilijus Popovas, asociacijos „Jupoja“ valdybos pirmininkas.

Mūsų šalies pareigūnai I. Schewalje Nidos pasienio poste sulaikė balandžio pabaigoje, kai jis su suklastotais dokumentais iš Kaliningrado srities bandė įvažiuoti į Lietuvą.

Iš viso jam pateikti įtarimai net dėl 134 nusikalstamų veikų. Su suklastotais Jevgenijaus Stepanenkos dokumentais jis kurį laiką gyveno Kaune, čia vedė, įsidarbino, gavo socialinio draudimo pažymėjimą.

I. Schewalje sunkiais nusikaltimais, tarp jų nužudymu, įtariamas ir Vokietijoje. „Jupojos“ vadovas sako, kad I. Schewalje konfliktavo su lietuvių verslininkais ir gali nemažai žinoti apie S. Juciaus likimą. Mat prestižiniu vadinamame rajone lietuviai du daugiaubučius statė šalia I. Schewalje sklypo.

„Nuo jo prasidėjo visi reikalai dėl to namo statybos. Šalimais jo sklypas ribojas, prasidėjo kranų, į stabdžių sistemas smėlio pylimas, bokštelių padegimai – visokie negeri dalykai“, - sako A. Popovas.

Apie I. Schewalje spaudimą dėl daugiaubučių statybos pernai pasakojo ir S. Juciaus partneris Aleksandras Siomkinas.

„Rudenį buvo konfliktas su vienu iš šio sklypo kaimynų. Nepatiko, kad mes čia statom. Kažkas, aš negaliu teigti, kad būtent jis, padegė du bokštinius kranus“, - yra sakęs jis.

Dingus S. Juciui A. Siomkinas perėmė vadovauti Lietuvos ir Rusijos įmonei "Roslitstroj", tačiau pernai vasarą buvo nužudytas. Po to lietuvių statybų bendrovė nusprendė pasitraukti iš Kaliningrado srities ir savo verslą pardavė.