Kalbama ir apie siūlymą jam pačiam pasitraukti iš miesto tarybos.

Pasak konservatorių frakcijos seniūno Marijaus Pancerio, frakcijai nepavyko susitikti ir pasikalbėti su savuoju nariu, nes A. Balutis kviečiamas neatėjo į susitikimą. Frakcija numato kreiptis teisėsaugininkus - bylą dėl galimo kyšininkavimo tiriančią Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad šios paaiškintų, koks byloje A. Balučio statusas, kokie jam jau pareikšti ar dar bus pareikšti įtarimai.

„Jei paaiškės, kad A. Balutis tampa įtariamuoju, frakcija politine prasme pasmerks jo veiklą", - žurnalistams pasakė seniūnas M. Panceris.

Kaip ELTA yra pranešusi, po Generalinės prokuratūros ir STT pradėto tyrimo dėl galimų korupcijos apraiškų Kauno miesto savivaldybėje ir Kauno apskrities viršininko administracijoje, iš Tėvynės sąjungos frakcijos miesto taryboje „bendru susitarimu" pasitraukė savivaldybės administracijos darbuotojas, kuravęs sporto arenos Nemuno saloje įgyvendinimo projektą, Privatizavimo komisijos pirmininkas, miesto tarybos senbuvis A. A. Balutis.

Taip pat jis atsisakė visų pareigų miesto savivaldybėje. Oficialios pasitraukimo priežasties A. Balutis partijos ir tarybos kolegoms nenurodė. Neoficialiai teigiama, jog sulaikymo konservatorius išvengė tik pasižadėjęs bendradarbiauti su pareigūnais.

Kadangi Kauno valdžioje kilusio skandalo priežastimi, kaip spėjama, tapo valstybinės žemės sklypelis, įtariama, neteisėtai prijungtas prie privačios žemės miesto centre, miesto mero A. Kupčinsko nurodymu dabar tikrinama, kiek panašių „prijungimų" buvo praėjusią kadenciją, kai Kauno tarybą valdė liberalcentristas Arvydas Garbaravičius.