„Mes labai nuodugniai ištyrėme visą šią istoriją. Panašu, kad žmogus (A. Pocius – DELFI) į partiją įstojo tik tam, kad ją pultų“, - DELFI teigė sostinės socialdemokratų Etikos komisijos pirmininkas Algirdas Griškevičius.

DELFI primena, kad partijos naujokas A. Pocius ir apskrities vadovas A. Macaitis susipyko dėl netoli Vilniaus įsikūrusio reabilitacijos centro „Aušveita“.

A. Pociaus vadovaujama bendrovė „Vilniaus vandens parkas“ yra viena šio centro, kuris buvo išgelbėtas nuo bankroto, dalininkių. „Aušveitos“ steigėja likusi apskritis dalininkams turtą yra perdavusi panaudos sutartimi, tačiau dabar sutartys pakibo ant plauko, nes, kaip teigia A.Macaitis, verslininkai nevykdo jose numatytų įsipareigojimų.

A.Pocius aiškina iš apskrities viršininko du kartus girdėjęs reikalavimą „susimokėti“ 1 mln. litų, tačiau verslininkai pinigų nesumokėjo ir netrukus sulaukė įspėjimo, jog sutartys su jais nutraukiamos.

Partiečių ginčą pradėjo narplioti LSDP pirmininkas, premjeras Gediminas Kirkilas, kaltinimus korupcija tiria Specialiųjų tyrimų tarnyba.