Savivaldybės administracijos direktorius Vytas Bancevičius patvirtino, jog šis kauniečio pastebėjimas atitinka tikrovę.

"Istoriškai taip jau susiklostė, kad rūkantys darbuotojai dūmą traukia būtent ten. Laiptinė tęsiasi per visus keturis pastato aukštus ir kiekviename jų yra rūkoma, - pasakojo valdininkas. - Nors laiptinėse yra langai, dėl šalto oro jie lieka uždaryti, tad tabako dūmai kaupiasi viduje."

Tuo tarpu tabako kontrolės įstatymas draudžia rūkyti bendrojo naudojimo patalpose. Už šį nusižengimą LR Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato dideles pinigines baudas ne tik rūkančiajam, tačiau ir jo darbovietei.

"Rūkyti laiptinėse griežtai draudžiama. Net nesvarbu kur - ar tai bus savivaldybės, ar ligoninės, ar daugiabučio laiptinė. Visais atvejais tai yra bendro naudojimo patalpa, - aiškino Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas Aurelijus Veryga. - Valdininkai turėtų žmonėms rodyti pavyzdį, o ne patys pažeidinėti įstatymus. Tai tikrai labai negražu."

Rajono vadovai, susigriebę, jog jų pavaldiniai nesislėpdami pažeidinėja įstatymus, užsimojo tarnautojus atpratinti nuo šio įpročio.

"Vakar darbo dienos pradžioje kaip tik apie tai kalbėjau su administracijos vadovais. Laiptinė yra skirta visų žmonių poreikiams ir ten rūkyti tikrai negalima", - savo poziciją dėstė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Savivaldybės administracijos vadovas šiuo klausimu buvo dar kategoriškesnis."Mano nuostata geležinė - rūkyti laiptinėje negalima! Jau artimiausiu metu tai uždrausiu. Nuobaudų darbuotojams kol kas nežadu skirti, bandysiu tai padaryti gražiuoju", - žadėjo V.Bancevičius.

Savivaldybės vadovai planuoja įrengti specialią patalpą, kurioje tarnautojai galės rūkyti.

"Įstatymai numato, kad bet kurioje įstaigoje galima įrengti specialias patalpas rūkymui, tačiau joms keliami itin aukšti reikalavimai. Pasaulinė praktika rodo, jog didelės kompanijos nepuola įrenginėti tokių patalpų, o paprasčiausiai padeda savo darbuotojams mesti rūkyti", - teigė A.Veryga.