„Konferencija pakankamai ryškia balsų dauguma nutarė pritarti TS ir LKD susijungimui, įkuriant naują politinę partiją - „Tėvynės sąjungą/Lietuvos Krikščionys demokratai“. Šis sprendimas priimtas po ilgų ir dalykiškų diskusijų, žmonės galėjo pasitikrinti savo požiūrius, išgirsti kitų nuomonę“, - DELFI šeštadienį sakė LKD pirmininkas Molėtų meras Valentinas Stundys.

Anot jo, šeštadienį konferencijoje priimtas politinis sprendimas dėl susijungimo, juridinis sprendimas bus priimamas kitų metų kovo mėnesį vyksiančioje LKD konferencijoje.

„Mums ypač svarbu principiniai dalykai - kad dokumentų projektuose būtų gerai integruotos mūsų krikščioniškosios demokratijos nuostatos. Labai reikšminga, kad mūsų konferencijai netiesiogiai dėmesį parodė Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir atsiųstame sveikinime išreiškė viltį dėl mūsų stiprėjimo ir vienijimosi bei dėl būtinybės naujos stiprios dešinės jėgos, pirmiausia besiremdama Vokietijos pavyzdžiu“, - sakė V.Stundys.

Paklaustas, ar nepritarusieji susijungimui su konservatoriais gali atskilti nuo partijos, V.Stundys tuo abejojo: „Aš taip nemanau, kadangi ir diskusijose buvo kalbėta, kad kita pozicija nereiškia pasitraukimo“.

Susijungimui su krikščionimis demokratais iš esmės yra pritarę ir konservatoriai, kurie galutinius sprendimus po derybų taip pat žada priimti kitų metų pavasarį.