Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazės vadas Audronis Navickas sako, kad įprastam pratybų skrydžiui pakilo du oro policijos misiją šiuo metu atliekančių portugalų naikintuvai F- 16, vienas orlaivio skrydis buvo be sutrikimų, kito pakilusio naikintuvo prietaisai parodė, kad vidun neįsitraukia dešinioji važiuoklė.

Tai pamatęs pilotas antrojo naikintuvo paprašė vizualiai įvertinti važiuoklę. Patvirtinta, kad dešinioji važiuoklė neįtraukta.

„Naikintuvas buvo pakeltas į saugų aukštį, suko ratus virš oro uosto, kol sudegino kurą, tuomet saugiai nusileido“, - DELFI teigė Krašto apsaugos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vedėja Jovita Banevičiūtė.

Lietuvos karinių oro pajėgų bazės vadas sako, kad toks gedimas sukėlė minimalų pavojų, tačiau buvo aptartos kelios išeitys iš situacijos.

Naikintuvo nusileidimą stebėjo specialiųjų tarnybų atstovai, medikai, ugniagesiai, technikos specialistai. Naikintuvas ir nusileidimo takas neapgadinti. Incidentas tiriamas.

"Tai buvo labai nedidelė problema. Naikintuvas taisomas, bet jis jau artimiausiu metu turėtų vėl būti parengtas skrydžiams", - teigė P. Goncalvesas.

NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse Portugalijos kariai beveik prieš mėnesį perėmė iš rumunų. Portugalijos karių kontingente tarnauja apie 70 karių, kurie saugo oro erdvę keturiais naikintuvais F-16.

DELFI primena, kad Zoknių oro uoste šiuo metu jau darbuojasi iš Italijos atskubėję specialistai, kurie remontuoja sugedusį Lietuvos karinį transporto lėktuvą „Spartan C27J“.

Praėjusį savaitgalį šio orlaivio važiuoklės gedimas sujaukė prezidento Valdo Adamkaus planus - prezidentūros kanceliarijai teko ieškoti nuomojamo lėktuvo, kad šalies vadovas galėtų nuskristi į Gruziją su oficialiu vizitu.