V.Ivanovas liko nuteistas tik už viešosios tvarkos pažeidimą. Teismas pabrėžė, kad Baudžiamojo kodekso 284-asis straipsnis (viešosios tvarkos pažeidimas) atitinka ir viešosios tvarkos pažeidimą, ir A.Ramanauskui sukelto skausmo veikas.

Galutiniu ir neskundžiamu LAT nuosprendžiu V. Ivanovui skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė, be to, jis vienerius metus be pareigūnų žinios negali keisti gyvenamosios vietos.

V. Ivanovas LAT prašė jo atžvilgiu iškeltą bylą nutraukti, nes esą anksčiau nuosprendį paskelbę teismai buvo šališki, o jų priimti nuosprendžiai esą yra politinio pobūdžio.

Buvęs prosovietinio judėjimo lyderis tvirtino, kad televizijos garsenybė iš anksto suplanavo konfliktą, kurį vėliau panaudojo rinkimuose į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

V. Ivanovas ne kartą yra grasinęs Lietuvą apskųsti Europos Žmogaus Teisių Teismui – esą buvo pažeistos jos teisės: dar byla net nebuvo perduota į teismą, kai prokurorai per televiziją jį įvardijo kaip nusikaltimą padariusį asmenį. Kadangi jo byloje LAT padėjo tašką, buvusiam „Jedinstvo" lyderiui neliko kliūčių įteikti skundą prieš Lietuvą.

DELFI primena, kad teismuose nagrinėti įvykiai nutiko 2006 m. sausio 13-ąją, kai po 12 metų kalinimo iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės Lukiškėse buvo paleistas buvęs prosovietinės kompartijos lyderis Mykolas Burokevičius.

Už nepavykusio perversmo organizavimą ir žudynes per sovietų agresiją 1991 metų sausį kalėjusį M. Burokevičių pasitiko ne tik jo gerbėjai, bet ir dabar jau buvusios laidos „Ragai" personažai Česlovas ir Bronius. Tai nepatiko V. Ivanovui.

Kai A. Ramanauskas pasakė „Laba diena, ponas Ivanovai", V. Ivanovas priėjo prie humoristiniu personažu persirengusio A. Ramanausko ir kumščiu smogė į galvą, bet pataikė į ranką ir kaktą.

Teismo posėdžiuose buvo peržiūrėti incidento metu nufilmuota medžiaga. Įvykį prie Lukiškių kalėjimo parodė ne tik visi Lietuvos TV kanalai, bet ir pagrindinės Rusijos televizijos.

Rusijos pilietis V. Ivanovas neslėpė, kad negalėjo ramiai žiūrėti, kaip „klounais" persirengęs A. Ramanauskas ir jo kolega Rimas Šapauskas įžeidinėja iš kalėjimo paleistą profesorių M. Burokevičių bei jo pasitikti laukusius žmones. Buvęs prosovietinio judėjimo lyderis teisme išsakė daugiau kaip 80 savo nekaltumą pagrindžiančių teiginių.