Iš viso Konstitucijos egzamine savo žinias patikrinti panoro daugiau nei 800 žmonių. Pirmajame egzamino ture rugsėjo pabaigoje jie sprendė testo užduotis. Geriausiai pasirodę 88 dalyviai šeštadienį dalyvavo finale, kur teko rašyti esė.

Jie galėjo pasirinkit vieną iš trijų temų: „Ar Konstitucija šiuolaikinėje Lietuvoje yra vertybė?“, „Kokios Konstitucijos nuostatos man svarbiausios?“, „Penkiolika Konstitucijos metų: kas pasikeitė mano gyvenime?“ Abu nugalėtojai rinkosi pirmąją temą, pranešė Teisingumo ministerija.

Tarp geriausiųjų taip pat pateko vilnietis Ridas Jasiulionis ir Danutė Mažeikienė iš Telšių, o iš politikų – Algirdas Gečas iš Šilutės rajono ir Nijolė Liaudauskienė iš Akmenės rajono.

Dalyvių darbus tikrino teisininkų komisija. Pagrindiniai vertinimo kriterijai buvo minčių aiškumas ir tvirti argumentai.

Konstitucijos egzaminas buvo skirtas 15-osioms Konstitucijos priėmimo referendume metinėms pažymėti. Be to, taip siekiama atkreipti visuomenės bei politikų dėmesį į svarbiausią šalies teisinį dokumentą.

Panašų egzaminą spalio 25 dieną – Konstitucijos dieną laikys ir moksleiviai iš beveik trijų šimtų Lietuvos mokyklų.