Praėjusį trečiadienį valdyba buvo nepritarusi E.Vareikio kelionei į Afriką, motyvuodama, jog minėta kelionė būtų netikslinga, nieko bendro neturinti su Seimo veikla.

„Valdybos sprendimas pasikeitė, kadangi aš pateikiau papildomą informaciją. Tai buvo toks daugiau nesusipratimas. Aš esu pats labai prieš vadinamą politikų turizmą ir važiavimą po egzotiškus kraštus pailsėti. Manau, kad politikams taip nederėtų elgtis“, - DELFI penktadienį sakė E.Vareikis.

Konservatorius kartojo, jog yra vienas iš Nairobyje rugsėjo pabaigoje rengiamos konferencijos organizatorių, esąs kviečiamas kaip tarpparlamentinių ryšių su Europos parlamentarų asociacija Afrikai ( AWEPA) grupės pirmininkas ir AWEPA viceprezidentas.

„Aš ten važiuoju tos organizacijos (AWEPA - DELFI) vardu, tai atstovauju visą organizaciją šiuo atveju. Važiuoju tikrai nemokyti apie žemės ūkį“, - aiškino E.Vareikis. E.Vareikis yra vienas daugiausiai keliaujančių parlamentarų. Per pastaruosius metus - nuo praėjusių metų pradžios - E.Vareikis iš viso vyko į 35 komandiruotes bei į 5 keliones.