Prieš tris savaites Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė kyšio ėmimu įtariamą Vilniaus miesto Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorių D.Šalugą.

Tos pačios dienos vakarą sostinės meras J.Imbrasas sušaukė žurnalistus į savivaldybėje surengtą spaudos konferenciją. Joje ir nuskambėjo pavaldinį diskriminuojanti frazė, už kurią J.Imbrasui gresia administracinė bauda nuo 100 iki 2 tūkst. litų.

„Labiausiai mane piktina tai, kad jis jaunas, gražus energingas vyras, erelį vaidino čia, kovotoją už teises, pasiėmė tėvystės atostogas. Nu, visi šnibždasi, juokiasi iš tų jo tėvystės atostogų“, - kalbėjo J.Imbrasas.

Teisingumo institutas, įžvelgęs J.Imbraso žodžiuose D.Šalugos diskriminavimą, kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierę A.Burneikienę. Instituto direktorius Vytautas Kurpuvesas „Kauno dienai“ tvirtino, kad Vilniaus meras, neigiamai atsiliepęs apie pavaldinį, pasinaudojusį teisę išeiti tėvystės atostogų, pažeidė vyro teises ir pamynė kitų valstybės institucijų darbą.

„Kauno dienai“ vakar pavyko vakar susisiekti su Taline (Estija) viešinčiu Vilniaus miesto meru. J.Imbrasas tikino nesiekęs įžeisti D.Šalugos kaip tėčio, besirūpinančio savo vaiku, o tik siekęs atkreipti dėmesį į nuolat atostogaujantį valdininką.

„Aš niekada nesakiau, kad esu prieš tėvystės atostogas. Bet man rūpi, kad atsakingame poste dirbantis žmogus, gaunantis gerą atlyginimą ir pasiturinčiai gyvenantis, leidžia sau į pagrindines pareigas žiūrėti kaip į antraeilį dalyką. Jis turėtų atiduoti visą energiją darbui. Jeigu jam labai reikia namuose prižiūrėti savo atžalą, tai tegul žmoną komandiruoja į savo – departamento direktoriaus vietą“, - sakė J.Imbrasas.