A. Štaro teigimu, šioje sutartyje numatyta, kad pasibaigus sutarties terminui savivaldybė savo pageidavimu turės teisę perimti pastatytus parko teritorijoje statinius.

„Tačiau tiek statybas pramogų parko teritorijoje vykdančios įmonės, tiek pastatyti statiniai šiuo metu yra perleidžiami kitų asmenų nuosavybėn, nenustatant jokių disponavimo šiais statiniais ar jų dalimis apribojimų. Pramogų parke taip pat pradėta gyvenamųjų namų statyba ir tikėtina, kad butai šiuose namuose bus perleisti fizinių bei juridinių asmenų nuosavybėn. Tuo iš Vilniaus savivaldybės yra atimama teisė perimti savo nuosavybėn jos pageidaujamus statinius“, - teigia vicemeras.

Jis taip pat prašo prokurorų įvertinti personalinę atsakomybę tų asmenų, kurie savo veiksmais ar neveikimu sudarė sąlygas pažeisti viešąjį interesą.

Savo ruoštu bendrovė „Vilniaus pramogų parkas“ sostinės vicemero ir Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno A. Štaro kreipimąsi į generalinę prokuratūrą dėl su Vilniaus savivaldybe sudarytos bendrovės sutarties įvertino kaip statybų bendrovės „Eika“ bei ilgamečio jos vadovo A. Štaro verslo interesų protegavimą.

„Apmaudu, kad politikais tapę verslininkai ima vadovautis ne viešaisiais, o asmeniniais interesais ir naudoti valdžios svertus siekdami apjuodinti savo verslo konkurentus. Atmetame jokio pagrindo neturinčius konkuruojančios įmonės atstovo A. Štaro kaltinimus“, - sakė „Vilniaus pramogų parko“ valdybos pirmininkas Rimantas Bukauskas.

DELFI skelbė, kad verslininkai jau pardavinėja butus gyvenamuosiuose namuose, kurie turėtų iškilti Vilniaus Ozo pramogų parko teritorijoje. Įmonių grupei „Rubicon group“ priklausanti bendrovė „Realco“ jau pardavė pusę visų butų dviejų penkiaaukščių namų gyvenvietėje, kuri dygsta ant valstybės padovanoto ir rekreacijai skirto žemės sklypo.

„Statyboms yra gauti visi reikalingi leidimai. Ten yra statomi komercinės paskirties statiniai, kuriuose tam tikrame plote bus įrengti gyvenamieji butai“, - DELFI teigė „Rubicon group“ atstovas Nerijus Mikalajūnas.

Jo teigimu, statybos pramogų parko teritorijoje ir toliau bus vystomos gavus leidimus ir pagal galiojančius teisės aktus.

Buvusio mero Artūro Zuoko vadovaujama sostinės savivaldybė leidimus būsto statyboms Vilniaus pramogų parke išdavė pernai rudenį.