Naktį agresorius balistinėmis raketomis smogė Odesai. Tikėtina, smūgiuota bent tris ar keturis kartus, yra civilių aukų.

Ukrainos pajėgos vėl dronais atakavo agresoriaus degalų gamyklas. Šie objektai dega Riazanėje, Voroneže. Taip pat dronais atakuoti taikiniai Rusijos grupuotės smegenų centre Rostove prie Dono.

Buvo pranešimų apie ukrainiečių smūgius Kryme (skelbiama, jog smūgiuota 300 km nuotolio ATACMS), tačiau bent kol kas rezultatų aptikti nepavyko.

Pasirodė smūgio Kupjansko sektoriuje vaizdai. Smūgiuota 3 kasetinėmis raketomis apie 100 km nuo kontaktinės linijos rusų pajėgų susitelkimo vietoje. Ar ATACAMS, ar ne – sunku pasakyti, bet pagal nuotolį ir poveikį tikrai gali būti. Jei taip, galima pusiau pajuokauti, kad gal ukrainiečiai treniruojasi – iššaudo likusias seniau perduotas 165 km nuotolio raketas, kad geriau sektųsi su 300km.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Po pirmų sėkmių Kyslivkoje agresorius skelbė apie neva kilusią paniką ukrainiečių gretose, tačiau „panikuojantys“ visai neblogai laikosi.

Rusams jau kelinta diena nepavyksta pasistūmėti toliau į vakarus. Mažai tikėtina, kad agresoriaus karinė vadovybė bus tokia be fantazijos ir toliau daužys galva į sieną viename ruože. Kaip ekspertai minėjo anksčiau, gali nubusti rusų šiaurinis flangas (Lymano Peršijaus – Peršotravnevės).

Lymanas. Ukrainiečiai pajuto rusų susilpnėjusį spaudimą Ternų – Jampolivkos – Torskės ruože (tikėtina, dalis rusų vienetų perkelta į šiaurinį flangą paremti rusų veiksmus Kupjansko sektoriuje) ir netruko tuo pasinaudoti. 63-ios brigados 23 -iasis batalionas kontratakavo ir nustūmė rusus apie 1,5 km į rytus. Savo ruožtu rusai tęsia operacijas šiauriniame ir pietiniame flange.

Syverskas. Rusai tęsia nesėkmingas lokalias puolimo operacijas Bilohorivkos ir Veselės ruožuose

Donecko kryptis

Čhasiv Jaras. Esmingų pakitimų kontaktinėje linijoje nėra ir tai džiugina. Nors kautynės labai sunkios, tačiau ukrainiečiai neprileidžia rusų prie kanalo ir neleidžia blokuoti Časiv Jaro iš šiaurės ir pietų.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai toliau vysto sėkmę prie Novoaleksandrivkos ir Keramiko, lygina kontaktinę liniją sau naudinga linkme.

Tuo tarpu į vakarus (Sokilas – Novopokrovskė) agresoriui stumtis tapo sunkiau.

„Per anksti daryti optimistines išvadas, tiesiog laikom kumščius“, – rašo ekspertai.

Rusijos karas prieš Ukrainą

Centras. Tradiciškai sunkios kautynės Netailovės – Nevskės ruože.

Pietinis flangas. Ukrainiečiai rodo didvyriškumo stebuklus ir stabdo rusus Krasnohorivkoje ir Paraskovijivkoje. Padėtis labai sunki.

Zaporižios kryptis

Prieš kelias dienas per rusų propagandistų kanalus nuvilnijo žinia, jog neva rusams pavyko užimti Robotynę.

Šiandien jau patys rusai pripažįsta, jog ši „infofmacija“ – tai kovo mėn. mūšių sukarpyti filmukai, turėję įtikinti rusų vadovybę, kad pasiektos grandiozinės pergalės. Realybėje situacija nepakitus – rusai pietiniame griuvėsių pakraštyje, ukrainiečiai – šiauriniame.

Tęsiasi susidūrimai Staromajorskės – Urožainės ruože. Rusams kiek pavyko pasigerinti savo taktinę padėtį prie Urožainės.

Pietų kryptis – be pakitimų.