Geriausius konkurso darbus iki Kalėdų galite perskaityti specialiai vizijoms skirtame paskutiniajame šiais metais
politikos savaitraščio „Atgimimas“ numeryje
. Vėliau juos rasite interneto svetainėje www.atgimimas.lt.

Lietuvos vizijos konkurso organizatoriai sulaukė 170 darbų, o porą mėnesių vizijas skaičiusi vertinimo komisija, kurioje darbavosi verslininkas Robertas Dargis, interneto portalo DELFI redaktorė Monika Garbačiauskaitė, politikos filosofas Alvydas Jokūbaitis, politikos savaitraščio “Atgimimas” žurnalistas Stanislovas Kairys, ekonomistė Elena Leontjeva, ekonomistas Gitanas Nausėda, žurnalistas Romas Sakadolskis, alpinistas Vladas Vitkauskas ir verslininkas Antanas Zabulis priėmė štai tokį verdiktą.

Vertinimo komisija nusprendė neskirti pirmosios vietos nei vienam vizijos autoriui.

Antrąja vieta komisija nusprendė apdovanoti viziją “Kurianti valstybė” ir jos autoriams Donatui Vainalavičiui ir Ramintai Dereškevičiūtei skirti 10 tūkstančių litų prizą.

Nors ir neišrinkusi pirmosios vietos, konkurso vertinimo komisija skyrė tris trečiąsias vietas ir po penkis tūkstančius litų apdovanoja:

Valentiną Klimašauską už viziją “Laiškas iš ateities”;

Autorių kolektyvą, susibūrusį į draugiją “Nematerialaus turto fondas” už viziją "Vizijos Lietuvai ir sau";

Gintautą Krilavičių už viziją “Tolerancijos mokykla”.

Komisija taip pat nusprendė paskatinamuoju 1000 litų prizu už fundamentalų pagrindą tolesnėms vizijoms Lietuvai kurti apdovanoti Algirdą Kanclerį, parašiusį prognostinį veikalą “Lietuva ir pasaulis” .

Vertinimo komisijos dėmesio taip pat sulaukė ir Lietuvos vizijos kūrėjų raštais bus apdovanoti šių finale konkuravusių vizijų autoriai:

Mėta Adutavičiūtė, Alina Gicevič, Laura Kirnelytė, Vida Mačikėnaitė, Eglė Navickaitė už viziją “Lietuva 2026: šiluma, gyvybė, aistra”;

Fabijonas Bikėnas už viziją “Agropolis”;

Stasys Kropas už viziją “Moderniosios Lietuvos valstybės vizija: visuomenė labiau už politikus yra atsakinga už šalies ateitį”;

Arūnas Gurklys už viziją “Ateities žmogaus, visuomenės, valstybės, žmonijos universalios vizijos kūrimas”;

Ramūnas Janavičius už viziją “Lietuvos vizijos manifestas”;

Leonas Karpalavičius už viziją “Protas yra žinių pritaikymas”.

Piniginius prizus šiam konkursui įsteigė bendrovė “Eika”. Visi apdovanojimai bus įteikti sausio pradžioje rengiamoje šventėje. O visiems kitiems, atsiuntusiems savo vizijas ir dalyvavusiems konkurse, konkurso organizatoriai atsidėkos Lietuvos vizijos konkurso padėkos raštais.

Daugiau informacijos telefonu: 8 5 261 96 08