Maisto ir įrangos pakrautas visureigis į kalną kilo ir antradienį, ir trečiadienį - iš viso keturis kartus.

Vakar 13 valandą pilies menėje ant stalo garavo karšti laukinių žvėrių mėsos patiekalai. Svečiai valgė elnieną, ragavo duonos ledų deserto, spanguolių putėsių, gurkšnojo raudonąjį vyną, gėrė sultis ir vandenį.

Stalo įrankiai buvo sidabriniai, lėkštės - paauksuoto porceliano.

Sukūrė viduramžių atmosferą

Vaišių rengėjai stengėsi nesudrumsti Gedimino pilyje tvyrančios senovės dvasios - interjerą puošė riterių šarvais, fakelais, žvakėmis bei gėlėmis. Per priėmimą skambėjo viduramžių muzika, šoko senoviniais drabužiais pasipuošę šokėjai. Pilyje vakar netrūko ir Nyderlanduose itin mėgstamos oranžinės spalvos. Prieš pietus ir po jų garbingi svečiai pro bokšto menės angas grožėjosi Vilniaus panorama.

Idėja kilo Vilniaus merui

Šios vaišės buvo paruoštos šešiolikai asmenų. Prie vieno apskrito stalo kartu su karališkąja pora ir jos palyda susėdo Vilniaus meras Artūras Zuokas su žmona Agne bei kiti aukšti Vilniaus valdžios atstovai. A. Zuokas - neįprastų pietų pilies muziejuje idėjos autorius. „Norėjosi pasiūlyti kažką išskirtinio, parodyti, kad mūsų sostinei netrūksta gerų sumanymų, pagyvinti oficialųjį protokolą.

Kartais protokolo reikalavimai priėmimus taip nusausina, kad vilniečiams svečių vizitai įsimena tik dėl didžiulių spūsčių gatvėse", - „Lietuvos rytui" sakė Vilniaus vadovas.