"Aš manau, kad jūs drauge su mumis pasidžiaugsite šio projekto įgyvendinimu. Mes specialiai pasikvietėme jus, kad drauge transporto infrastruktūros specialistai galėtų pamąstyti, pasikalbėti, kaip bendradarbiauti šia kryptimi, labai svarbia ir mums, ir Europai", - pažymėjo V.Putinas.

Prezidentas priminė, kad Rusija ir Lietuva turi bendrą projektą "2K" (geležinkelio tranzitas pagal protokolą "2K" (Klaipėda-Kaliningradas), numatantis lygias sąlygas kroviniams, gabenamiems į Klaipėdos ir Kaliningrado uostus).

"Nemanau, kad viskas ten galutinai įforminta ir veikia taip, kaip mes susitarėme, bet tikiuosi, kad drauge dirbant visi nelygumai bus užlyginti", - sakė prezidentas.

V.Putinas teigė, kad ir Rusija, ir Lietuva, ir Baltarusija, ir susivienijusi Europa suinteresuotos drauge dirbti: "Kai mes suvienijame pastangas, mes tampame konkurencingi pasaulyje".

V.Putinas tai pat kalbėjo apie bendrus Rusijos ir Vokietijos transporto infrastruktūros plėtojimo projektus. Jis papasakojo apie planus toliau tiesti keltų liniją -Baltijskas-Ust Luga- Zasnica (Vokietija).

"Pirma, mes norime nutiesti šią liniją į Vokietiją ir drauge su Vokietijos geležinkeliais sukurti atitinkamą infrastruktūrą", - pažymėjo jis.

Jis itin pažymėjo, kad partneriai Vokietijoje "rodo gerą pavyzdį, kaip bendradarbiauti Baltijos (regione) kitiems kolegoms iš kitų Europos regionų".