Valstybės vadovo patarėjas, išgirdęs DELFI klausimą apie karjeros pokyčius, pradėjo juoktis, tačiau patvirtino sulaukęs naujojo Vyriausybės vadovo pasiūlymo pereiti į jo komandą.

„Prieš kurį laiką gavau tokį pasiūlymą iš premjero ir dabar jį svarstau, - sakė D. Gudelis. – Mano mintys ir širdis linksta link konkretesnio darbo ir tikslų, kuriuos aš atėjau čia (Prezidentūroje – DELFI) įgyvendinti.“

Anot patarėjo, ar jis iškeis Prezidentūrą į Vyriausybę, kur, kaip ir valstybės vadovui, patarinėtų savivaldos, viešojo administravimo, regioninės politikos klausimais, turėtų paaiškėti kitą savaitę.

Jau kurį laiką kalbama, jog D. Gudelio postui valstybės vadovo komandoje iškilo grėsmė. Jo vadovaujamos Vidaus politikos patarėjų grupės veikla neretai sulaukia politikos apžvalgininkų ir politologų kritikos dėl neveiksnumo, naujų idėjų stokos.

Praėjusią savaitę V. Adamkus pareiškė, kad rudeniop šios patarėjų grupės, kaip ir Teisės departamento, laukia nemaži pokyčiai. Tačiau šalies vadovas nekonkretizavo, kurių komandos narių darbas jo netenkina ir kuo ketina sustiprinti savo patarėjų korpusą.

LNK „Žinių" teigimu, D. Gudelį turėtų pakeisti politologas Lauras Bielinis.

G. Kirkilo komandą nuo rugsėjo taip pat papildys patarėjas Užsienio politikos ir nacionalinio saugumo klausimais politologas Mindaugas Jurkynas. Neatlyginamu konsultantu teisėsaugos klausimais taps buvęs teisingumo ir vidaus reikalų ministras, šiuo metu besiverčiantis advokato praktika Vytautas Markevičius.