„Ką darytumėte jūs, naktį greitkelyje išvydę prieš eismą, be šviesų jūsų link judantį 40 tonų sveriantį sunkvežimį? Lietuvis, Ernestas Sadauskas nepasimetė, nenumojo ranka ir staigiai reaguodamas sustabdė, kaip vėliau paaiškėjo, neblaivaus vairuotojo vairuojamą sunkvežimį, taip užkirsdamas kelią tragedijai, galėjusiai pasibaigti nelaime“, – taip į tautiečius penktadienį kreipėsi Piterboro lietuvių bendruomenė, pridėjusi nuorodą į straipsnį vietos laikraštyje, aprašiusiame lietuvio poelgį.

„Hero of the Peterborough parkway“, – penktadienį skelbia miesto ir regiono laikraštis „Peterborough Telegraph“.

Straipsnyje rašoma, kad dirbdamas savo darbą – vairuodamas sunkvežimį – 46 metų lietuvis Ernestas Sadauskas per miestą vedančiame kelyje pastebėjo prieš eismą važiuojantį sunkvežimį.

„Tamsiu paros metu jis važiavo lėtai, neįjungęs šviesų“, – spaudai pasakojo E. Sadauskas.

Įtaręs kažką negero lietuvis sustabdė savo mašiną, iššoko laukan ir pasileido vytis keistai manevruojančio sunkvežimio. Pasivijęs įlipo į kabiną ir suprato, kad vairuotojas yra neblaivus.

„Užuodžiau alkoholio kvapą ir išvydau, kad vairuotojas nežino, ką daro. Jis buvo komoje“, – pasakojo E. Sadauskas.

Jis sustabdė sunkvežimį ir iškvietė policiją. Paaiškėjo, kad prie sunkiasvorės mašinos vairo sėdėjo 48 metų rumunas Cristianas Murariu, kurio organizme aptiktas alkoholio kiekis tris kartus viršijo leistiną normą.

Už tau jam skirta 12 savaičių laisvės atėmimo bausmė.

Policija už narsą pagyrė lietuvį ir pažymėjo, kad eilinio visuomenės nario dėka užkirstas kelias didžiulei nelaimei.

„Jo veiksmai užtikrino, kad nė viena gyvybė neatsidūrė pavojuje dėl girto vairuotojo neatsakingumo“, – sakė pareigūnas Officer Jonas Morrisas.

Tuo tarpu Spaldinge gyvenantis istorijos herojus pasižymėjo lietuvišku kuklumu.

„Nemanau, kad esu herojus, mano vietoje kiekvienas taip pasielgtų.

Tada nejaučiau pavojaus, tik adrenaliną. Ateityje atsidūręs tokioje situacijoje pasielgčiau taip pat“, – sakė Piterboro garsenybe tapęs E. Sadauskas.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.