Bendruomenių rūmai atsisakė užtikrinti imigrantų teises prieš prasidedant derybų procesui. Šis klausimas svarstytas ilgai, tačiau galiausiai prašymai atmesti. Imigrantai socialiniuose tinkluose neslėpė pykčio ir jaudulio.

Iškart po balsavimo imigrantai užplūdo „Facebook“ grupę 3 milijonai, kurioje savo nuomonę apie „Brexit“ reiškia ES piliečiai. Aktyvistų grupė siekia nenusileisti ir sukilti prieš vyriausybės sprendimą negarantuoti jų teisių.

Imigrantai neslepia, kad labiausiai juos gąsdina – nežinomybė ir saugumo jausmo stoka. Daugybę metų JK gyvenę ir dirbę ES piliečiai nesupranta, už ką yra taip baudžiami ir jiems nepranešama, kas bus su jų susikurtu gyvenimu, šeimomis bei ateitimi.

ES piliečiai surengė akciją „Mes ne derybų žetonai“ bei fotografavosi laikydami popieriaus lapą su šiuo užrašu. Labdaros organizacijos, žmogaus teisių gynėjai ir dalis parlamentarų stojo imigrantų pusėn ir tikina neleisiantys savivalės.

Tuo tarpu lietuviai socialiniuose tinkluose vis dar išlieka ramūs. Daugelis siūlo palaukti, kol paaiškės daugiau detalių ir nepanikuoti be reikalo. Kiti – nesibaiminti, nes nieko blogo nenutiks, juk ES šalyse gausu išvykusių britų, tad jei Didžioji Britanija nebepriims imigrantų ar bandys sumažinti esamų skaičių, tas pats nutiks ir britams užsienyje.

Dar kiti tikina, jog nėra reikalo jaudintis, nes vistiek nieko pakeisti neįmanoma. Panikos, kuri užklupo pernai po referendumo, šiuo metu nesimato.