Tai jau antras labdaros organizacijos „Airijos lietuviams rūpi“, gyvuojančios vos metus, renginys.

Airijoje įsikūrusi organizacija, kurioje savanoriauja vos saujelė mamų, siekia savo kilniais darbais padėti vėžiu sergantiems vaikams Lietuvoje, aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos labdaros organizacija „Mamų unija“.

Praėjusių metų rudenį vykusio pirmojo renginio - Labdaros vakarienės, kurios metu vaikams buvo surinkti daugiau nei 4000 eurų, sėkmė pastūmėjo organizaciją tęsti savo pradėtą veiklą.

„Airijos lietuvių krepšinio diena – tai šventė ir visai šeimai, ir krepšininkams. Džiaugiamės, jog pavyko taip puikiai sujungti didžiausią lietuvių aistrą krepšinį, ir kartu padėti sergantiems vaikams”, − pasakojo viena organizacijos savanorių Vilma Žemaitienė.

Į krepšinio turnyrą vyrų komandos atvyko ne tik iš Dublino ir jo priemiesčių, bet ir iš įvairiausių Airijos miestų. Turnyrą pradėjo trylikamečiai vaikinai – tai buvo vienos atkakliausių krepšinio dienos varžybų, kuriose varžėsi lietuvių „Tauro“ ir airių „Ongar Chasers“ komandos. Nors „Tauro“ vaikinai itin stengėsi, tačiau ūgio ir jėgos skirtumai privertė nusileisti svečiams.

Vyrų grupėje, įveikę daug kitų stiprių komandų, turnyrą pelnytai laimėjo tarpusavyje labai susižaidusi „Cavan United“ komanda atvykusi iš Kavano miesto. Pasak šios komandos žaidėjo Rimvydo Valantonio, jį ypač džiugina tokių renginių idėjos ir jam yra didžiulė garbė žaisti už sergančius vaikus, jiems padėti.

Pertraukų metu žiūrovai galėjo išbandyti save įvairiose rungtyse: savo taiklumą besivaržantieji pademonstravo tritaškių ir baudų metimo konkursuose, o labiausiai susirinkusiuosius tribūnose išjudino ir daug aistrų sukėlė oro karaliaus rinkimai bei šeimų varžybos „Trys prieš tris“, kur krepšinį žaidė tiek vaikai, tiek jų tėveliai.

„Didžioji dalis sergančių vaikų, kurie savo dienas leidžia ligoninėse, patys seka naujienas socialiniuose tinkluose ir visuomet džiaugiasi sulaukę pagalbos, palaikymo. Šis sporto renginys bus mums tarsi įkvėpimas ir sektinas pavyzdys, − savo sveikinimo kalboje pabrėžė „Mamų unijos“ atstovė Laura Ragaišytė, specialiai iš Lietuvos atvykusi į krepšinio turnyrą. − Tokie renginiai tik įrodo, kokie lietuviai yra vieningi ir empatiški, nenusigręžiantys nuo kito nelaimės“.

Krepšinio diena sulaukė rėmėjų dėmesio iš įvairių Airijos lietuvių verslo organizacijų bei individualių asmenų, kurie dosniai aukojo ir įsteigė įvairių prizų renginio dalyviams bei loterijai. Iš viso buvo surinkta 2840 eurų suma, kuri keliaus į Lietuvą ir bus panaudota palengvinti vėžiu sergančių vaikų kasdienybę.