Su šimtu Kopenhagos lietuvių bendravo potencialių darbdavių (TEO, „Danske Bank“, AIG Lietuva) atstovai, Lietuvos ambasadorius Danijoje Vytautas Pinkus, savo sėkmės istorija dalijosi karjerą nuo paprasto fermos darbininko Danijoje pradėjęs, o dabar solidžios įmonės „Scandagra“ vadovas Julius Puodžiuvelis, taip pat jaunų profesionalų bendrovės „Wide Wing“ vadovas Gediminas Tamulynas, DELFI vyr. Redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, „Backto.lt“ sumanytojas ir organizatorius Linas Stankus.

Įkvepiančius pranešimus skaitė atlikėjas Jurgis Didžiulis ir architektas Algirdas Kaušpėdas, pasidalinęs savo vizija apie Vytį, kaip įkvėpimo lietuviams ir dvasingumo šaltinį. „Kol kas lietuviai šalies simboliu įvardija gintarą, cepelinus, o Vytis – tik septintoje vietoje“, – stebėjosi A. Kaušpėdas.

„Didėjančios investicijos paslaugų centrų srityje Lietuvoje kelia vis didesnį susidomėjimą naujų užsienio investuotojų tarpe. Džiugu, kad Kopenhagoje „Backto.lt“ vykusiame renginyje dalyvavo apie 100 jaunų žmonių, kurie galėjo išgirsti apie naujas galimybes grįžti į Lietuvą, o taip pat ir įsitikinti, kad mokant danų kalbą, galima lengvai susirasti darbą Lietuvoje, net jei neturi darbo patirties. Svarbiausia, kad ši iniciatyva turi rezultatus ir žmonės pradeda grįžti. Po Stokholme prieš mėnesį vykusio renginio trys dalyviai gavo pasiūlymus grįžti į Lietuvą dirbti naujai steigiamame AIG ( „American International Group“) paslaugų centre Vilniuje. Tikiuosi, po šio renginio pavyks sugrąžinti ne vieną jauną žmogų darbui Lietuvoje. Mano manymu ir dėl vieno sugrįžtančio žmogaus verta organizuoti tokius renginius“, – sako Andrius Francas, „Partner Alliance for Recruitment“ atstovas, dalyvavęs konferencijoje.

„Pamačiau kiek Lietuvos šviesulių Danija pasiėmusi pas save. Tad Lietuvos įmonės turi stengtis tuos šviesulius parsivilioti atgal į įmonę, parodyti jiems Lietuvos galimybes. O ir šviesuliams yra puiki galimybė prisiimti didesnę atsakomybę, didelius projektus ir juos įgyvendinti Lietuvoje, nenukenčiant gyvenimo kokybei. „Backto.lt“ projektas būtent ir padeda mums atrasti vieniems kitus“ , – sako Justė Vižinytė, TEO personalo skyriaus atstovė.

Kopenhagoje vykusi konferencija – šeštasis „Backto.lt“ renginys. Pirmieji susitikimai su Lietuvos išeiviais buvo surengti Stokholme, Osle, Kopenhagoje, Londone, Berlyne. Projektu „Backto.lt“ siekiama užsienio šalyse gyvenančius ar studijuojančius lietuvius paskatinti grįžti į Lietuvą ir pradėti savo darbo karjerą, kurti verslą, prisidėti prie socialinės gerovės stiprinimo. Projektas taip pat skatina artimesnį išeivių ir Lietuvoje likusių tautiečių bendradarbiavimą.