„Kaip ir visi dalykai, taip ir šis mūsų renginys turės augti, vystytis, transformuotis, priklausomai nuo to, kokia bus sitaucija, kaip bus su lietuvybe pasaulyje ir Europoje, kokie aspektai keisis, kokios naujos dedamosios atsiras. Mes jau dabar kalbame apie protų cirkuliaciją, mes dabar kalbame apie tam tikrą grįžimą, išvykimą. Jau galima galvoti, ar trečias didžiausias miestas yra Klaipėda, ar Londonas“, - „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ penktadienį sakė V. Sutkus.

Pasak jo, nors truputėlį ir šmaikštaujama, bet tai yra nūdienos realijos – šiandien Londono lietuvis nėra atskirtas nuo Lietuvos.

„Yra internetas, jis turi „skype“, jis skaito laikraščius, žiūri televizijos programas, jis gali nebrangiai grįžti. Ar jūs Lietuvoje važiuojate autobusi iš Vilniaus į Klaipėdą, ar „Ryanairu“ skrendate iš Vilniaus į Londoną, - sakė jis. Jo teigimu, ypač jaunimas supranta besikeičiančias realijas, jie esą negalvoja, kad palieka Lietuvą ilgam. - Tai rodo ir ekonominės realijos. Žmonės, kurie išvykę, nemažai ir investuoja Lietuvoje į nekilnojamąjį turtą, rengdamiesi sugrįžti. Tai yra labai svarbu.“

Šeštasis Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas šiemet organizuojamas liepos 7dieną Vilniuje. Renginyje bus diskutuojama verslo ir ekonomikos bei švietimo politikos klausimais.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite ČIA.