Forumo metu ieškosime atsakymų į klausimus, kaip užauginti verslią kartą ir kokie iššūkiai jos laukia. Savo patirtimi su PLEF 2014 dalyviais dalinsis švietimo atstovų sąstatas, kurį sudarys garsiausia Lietuvos edukologė Austėja Landsbergienė, vienos iš stipriausių Lietuvos mokyklų – KTU gimnazijos – direktorius Bronislovas Burgis, valstybinių premijų lauretas, žymus medicinos mokslų specialistas Feliksas Bukauskas, unikalias vaikų auklėjimo idėjas skleidžianti, vaikų-genijų mama ir pedagogė Foreli Kramarik ir VšĮ „Sėkmės mokykla“ įkūrėjas Nerijus Buivydas.

„Šių metų tema pasirinkta siekiant atsižvelgti į šiandienines aktualijas: viešojoje erdvėje vis daugiau kalbama apie ydingas vaikų auklėjimo tradicijas; ne vienerius metus ir ne visad sėkmingai vykdomas mokyklų reformas; universitetus, kurių diplomai neužtikrina konkurencingumo rinkoje. Ir nors iš pirmo žvilgsnio švietimas ir ekonomika gali atrodyti tolimos sritys, tačiau būtent auganti karta yra ta, kuri ves į Lietuvos ekonomikos pažangą. Todėl kalbėsime apie tai, kaip jai padėti tapti verslia, inovatyvia, socialiai atsakinga ir pilietiška“, - sako renginio sumanytojo ir organizatoriaus Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

Ekonomikos ir verslo pasaulio pusę atstovaus Stasys Kuliavas, pirmosios ir didžiausios Kanados privačių orlaivių gamyklos pardavimų ir verslo plėtros skyriaus viceprezidentas; Garrick Advisory generalinė direktorė ir urbanistinio planavimo specialistė Eglė Garrick bei Lietuvos – Izraelio prekybos rūmų įkūrėjas ir vadovas Len Judes. Šių metų forumas savo dalyvius kviečia šūkiu - „Mintys. Žodžiai. Darbai“ ir siekia ne tik dalintis idėjomis Lietuvos pažangai ir perspektyvoms, bet ir pateikti konkrečių rekomendacijų jų įgyvendinimui.

Todėl kartu su savo sričių ekspertų pranešimais renginio metu veiks ir interaktyvios darbo grupės, kuriose bus išgrynintos opiausios verslo, ekonomikos ir švietimo politikos problemos bei joms ieškoma efektyvių sprendimų. Renginį remia LR Užsienio reikalų ministerija, LR Ūkio ministerija, „Global Lithuanian Leaders“, VšĮ „Investuok Lietuvoje“, VšĮ „Versli Lietuva“.

Forumo organizacinis partneris – „Via Conventus“, informaciniai partneriai – LRT televizija, naujienų portalas DELFI, žurnalas IQ, Žinių radijas. Daugiau informacijos apie renginį rasti ir bilietus įsigyti galite www.plef.lt.